Tus Noticias de La Ribera

Acte Institucional commemoratiu de l'entrada del Rei En Jaume a la ciutat d'Alzira

Hui s'ha celebrat un senzill acte institucional per a commemorar l'entrada del Rei En Jaume a la ciutat d'Alzira.

Amb motiu de la situació sanitària el Ple Institucional de lliurament de les insígnies d'Or no s'ha pogut celebrar com és habitual, per la qual cosa a les 12 del migdia s'ha procedit a la lectura de la proposta de concessió de les insígnies d'or de la ciutat per part del Secretari de l'Ajuntament Victor Almonacid Lamelas a:guardonats

Àrea de Salut Pública de la Ribera en la modalitat d'Humanisme.

Des dels centres de Salut Pública es proporcionen els serveis següents a la població:

1. Protecció de la salut davant dels riscos ambientals mitjançant el control del proveïment d'aigua per al consum humà, de piscines i zones recreatives, de les instal•lacions de risc de legionel•la, etc.

2. Protecció de la salut davant dels riscos associats al consum d'aliments mitjançant el control de les indústries i establiments que processen, distribuïxen i/o comercialitzen aliments i a través de la vigilància i l'avaluació de l'exposició i del risc dels perills químics i microbiològics en els aliments.

3. Protecció i promoció de la salut en l'entorn laboral, mitjançant l'impuls de programes per a la promoció de la salut en les empreses, la vigilància dels serveis de salut en el treball, el control de productes químics i la detecció de malalties relacionades amb el treball.

4. Protecció de la salut en l'entorn comunitari mitjançant programes i activitats de promoció de la salut i dels entorns saludables en els centres educatius i en la comunitat, amb especial atenció als grups més vulnerables.

5. Vigilància i prevenció de malalties transmissibles i no transmissibles mitjançant estudis de brots, estudis de mortalitat, registre de malalties de declaració obligatòria, programes de vacunació, programes per al diagnòstic precoç del càncer, etc.

 

Pirotècnia Crespo en Activitats Empresarials.

Com a curiositats a ressenyar es poden citar les següents:

En 1991 va aconseguir el Rècord Guinness per la fabricació, muntatge i tret de la traca més llarga del món (13.500 m.), contractada per a les Festes Patronals de Carcaixent.

L'any 2003 va realitzar les festes del 750 Aniversari de la Carta Pobla a L'Alcúdia.

L'empresa sempre ha disparat en les Falles de València des de l'any 1989 en la plaça de l'Ajuntament.

Cal destacar els últims concursos de la Magdalena de Castelló en els anys 2010, 2012, 2013 i 2014 i els últims 1r premis guanyats en el Concurs Nacional Mascletaes Ciutat d' Alzira en els anys 2014, 2015 i 2017.

Gran preparació en la traca més llarga del món a Alzira amb 22.500 metres muntats i disparats, el dia 18 d'octubre de 2015.

 

MªDolores Tomás Calatayud en Cultura.

Va ser fundadora de l'Orquestra del Conservatori Superior de Música de València com a intèrpret de Flauta i Violí i de la Joven Orquesta de Cámara Nacional España (JONDE). Ha col•laborat amb l'Orquestra i Banda Municipal de València, Orquestra Henry Purcell, Orquestra Simfònica de València, Orquesta Bètica Filharmònica de Sevilla, Orquestra Simfònica del Mediterrani, Orquesta Internacional Andaluza, etc.

En el camp cambrístic ha intervingut en concerts amb José Ma Gallardo del Rey (Guitarra), Carme Bustamante (soprano), Montserrat Gallardo (Arpa), Fernando Ferrer, Juan Rodríguez i Margarita Conte (pianos) i Rodrigo Madrid (clavecí). Va formar part del Trio Gustav Holst, Quintet Harmonia, Quintet Clàssic de València, Grup Contemporani de València, Ensemble XXI, Pro-Música Instrumentali ensemble, Trio Barroc, Nou Mil•leni, etc.

Com a docent de Flauta Travessera –la seua veritable vocació- es va iniciar professionalment el 1980 al Conservatori Superior de Música de Sevilla, sent en aquell moment la primera dona que accedia com a Catedràtica de Flauta, a un conservatori de l'Estat Espanyol. El 1983 va passar a ocupar la mateixa Càtedra al Conservatori Superior de Música de València, ja que ha exercit fins a l'actualitat i des del qual va impulsar la creació de l'Orquestra de Flautes. Al llarg d'estos anys són incomptables els flautistes -docents i intèrprets- que s'han format a la seua aula.

 

Col·legi d'Advocats d'Alzira en Activitats Diverses.

L'Il•lustre Col•legi d'Advocats d'Alzira actualment està situat a la Ciutat d'Alzira, en la plaça del Sufragi, núm. 9-2a planta.

Està dirigit per la Junta de Govern presidida pel seu degà actual l'Excm. Sr. Agustín Ferrer Olaso; diputada 1r Il•lma. Sra. Paz Arroyo de la Rosa; secretària Il•lma. Sra. Clara Real Furió; tresorer Il•lm. Sr. Carles Aranda Mata; Diputat 2n Il•lm. Sr. Juan Garcia Sanchis; diputat 3r Il•lm. Sr. José Santiago Boluda Serra; i el bibliotecari Il•lm. Sr. Bernardo Palomeras León.

El Col•legi d'advocats es va fundar l'any 1845 i té una llarga trajectòria que el situa com la institució professional més antiga de la Ribera Alta. Des de l'origen, els advocats de la Ribera van estar units amb la finalitat de poder tindre un col•legi propi, una institució de caràcter professional que defensara els interessos del col•lectiu enfront de diferents atacs d'altres col•legis professionals i els envits d'altres institucions.

Hui en dia es presten diversos serveis tant als ciutadans com els mateixos col•legiats. El Col•legi atén diàriament qüestions referents al torn d'ofici i l'assistència jurídica gratuïta, treballant per aquells més necessitats, i realitza una important labor de mediació familiar i mediació hipotecària que aconseguix la resolució de conflictes de manera extrajudicial i amb una agilitat que hui en dia no proporcionen els jutjats.

Des del Col•legi existix una gran implicació en la defensa de les víctimes de violència de gènere, com no podia ser d'una altra forma, amb lletrats especialitzats que atenen estes víctimes de violència de gènere en la millor defensa dels seus drets.

Actualment el nostre Col•legi continua lluitant en defensa del col•lectiu i dels drets civils dels ciutadans, vigilants sempre que el poder executiu, legislatiu i econòmic, no minve els drets individuals i col•lectius, que després de la Carta Magna del 78 gaudim tots com a societat.

 

En acabar ha estat el torn de l'alcalde, Diego Gómez, qui ha parlat al seu discurs sobre la importància d'esta data assenyalada, en la història del nostre poble. Així mateix ha parlat de "l'agraïment als nostres avantpassats que amb el seu esforç i el seu quefer constant han fet que ara mateix puguem gaudir d'una ciutat que és far lluminós en la Ribera i vol seguir sent referent de la nostra comarca. Alzira vol ser i és clau de futur"

Finalment s'ha escoltat l'himne regional acompanyat de 21 salves.

 

Noticias #Cultura#Alzira

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA