Tus Noticias de La Ribera

Alzira candidata a la Capitalitat Cultural Valenciana 2022

L'Ajuntament d'Alzira ha presentat a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport la seua candidatura a esdevenir Capital Cultural Valenciana 2022. Este distintiu, identifica aquells municipis que destaquen per la seua aposta decidida per la cultura, per a garantir l'accés, la visualització, el reconeixement i la deslocalització de la cultura com a instrument de cohesió social i de foment econòmic.

El nomenament es fa de manera anual en un procediment obert. El passat divendres Alzira va manifestar la seua voluntat de participar presentant una carta de motivació, un projecte d'activitats anual, un estudi de les infraestructures culturals que tenim disponibles i un informe de les despeses que es dediquen a matèries culturals. La nostra ciutat ha consolidat la seua programació i oferta cultural i reuneix totes les condicions exigides per a dur-les a cap el proper any.

Alfred Aranda, regidor de Cultura, ha explicat que "Alzira mereix ser la propera Capital Cultural Valenciana perquè a més de tenir una trajectòria cultural excel•lent i continuada, reuneix les condicions i les infraestructures adients. En este projecte queda manifesta la nostra aposta per la promoció de la nostra llengua i de tot allò que ens identifica com a poble valencià. Els diversos departaments municipals implicats treballarem amb constància i il•lusió per aconseguir que tot vaja bé".

Dins del projecte anual presentat, s'han destacat les múltiples intervencions artístiques que tradicionalment es porten a terme en la nostra ciutatcom Art al carrer, el Nan@ofest, el festival Spanish Brass, Música al Claustre, Encontres de Teatre a l'estiu... A més enguany el Gran Teatre d'Alzira celebra 100 anys i s'ha renovat, millorat i actualitzat. Al setembre obrirà de nou les seues portes i serà escenari de gran varietat d'espectacles, actes festius, escolars, socials.

D'altra banda la Casa de la Cultura acull concerts, festivals, les Jornades d'Il•lustració d'Alzira, així com conferències, exposicions, projeccions, setmanes culturals...

I en l'àmbit literari no podem oblidar els Premis Literaris Ciutat d'Alzira, que arriben a la 33a edició i són tot un referent en el nostre àmbit lingüístic.

L'Ajuntament d'Alzira sempre ha mantingut una intensa col•laboració amb entitats i associacions culturals locals per a fer projectes com la Mostra de Jazz al Carrer (iniciativa del Club de Jazz Alzjazzirat) o les projeccions de cinema (Club Cinema Alzira). Amb la Societat Musical d'Alzira organitzem el Festival de Bandes o la campanya Gaudir la Música. També es porten a terme projectes col•laboratius amb de El Grup de Danses d'Alzira, la Colla de dolçaines la Rabosa o La Tarumba teatre.

Pel que fa a les infraestructures a l'abast de la cultura, la ciutat és un gran llenç en blanc per a l'art, la música i l'expressió artística, però també compta amb edificis com la Casa de la Cultura, el Gran Teatre i altres espais i manifestacions culturals declarades Bé d'Interés Local o Bé d'Interés Cultural de la Generalitat. No podem oblidar les nostres Festes, declarades bé d'Interés Turístic Nacional que tenen Falles de Sant Josep i la Setmana Santa d'Alzira o la Tamborada.

El nostre patrimoni històric destaca pel barri de la Vila, la casa Consistorial, les Muralles d'Alzira i la casa del Rei en Jaume... i dins del nostre patrimoni natural: la Vall de la Murta (amb el seu monestir), la Vall de la Casella i l' Anell verd (amb el Mirador del Xúquer). Sense oblidar l'aposta gastronòmica amb plats com l'espardenyà, l'arròs al forn, la reganyà...

"L'Ajuntament d'Alzira ja va presentar la seua candidatura en 2016 i ara haurem d'esperar uns mesos per a conèixer la decisió. Esperem poder continuar el camí de ciutats com Sagunt, Altea i Alcoi han sigut les predecessores. El nomenament d'Alzira Capital Cultural Valenciana suposarà un al•licient per a continuar i permetrà ampliar la prestigiosa programació cultural actual" ha manifestat el regidor.

El municipi guardonat és seu de, com a mínim, d'una exposició, una proposta escènica i un congrés o trobada organitzada per la Generalitat. En aqueix sentit, la Conselleria es compromet a portar a la Capital Cultural Valenciana de cada any el màxim possible de projectes culturals.

A més, mitjançant la Mesa de Turisme Cultural, la Conselleria fa arribar a l'Agència Valenciana de Turisme i resta de components les dades del municipi guardonat, perquè també siga incorporat als paquets turístics.

 

Noticias #Cultura#Alzira

La Ribera

TNR

logo capital cultural tz versiones Mesa de trabajo 1 Mesa de trabajo 1

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA