Tus Noticias de La Ribera

«Alzira, cau de Cultura» és el lema que unificarà l’activitat cultural del 2022 i integrarà l’oferta de les àrees municipals i les associacions i entitats

• L'Ajuntament vol propiciar l'acostament a Aielo de Malferit, capital cultural dels municipis de menys de 5.000 habitants

• Alzira Ràdio oferirà un espai monogràfic on repassarà periòdicament tota l'activitat de la capitalitat

 

«Alzira, cau de Cultura» és el lema que unificarà la proposta cultural de la capital de la Ribera Alta en este 2022, en el qual Alzira és Capital Cultural Valenciana (CCV). «Juga amb el refrany propi de la ciutat; aprofitem el concepte de 'cau', com a niu, lloc de cria, naixement, reunió, de la cultura diversa, plural i participativa, amb la qual s'identifica la ciutat d'Alzira», explica el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

Este divendres, la ciutat acollirà l'acte inaugural de la capitalitat cultural. El concert Armónico Tributo, que reunirà sobre l'escenari quasi una trentena de músics, obrirà la celebració. Este important muntatge musical combina les veus del Cor de la Generalitat amb les interpretacions del grup de música antiga La Dispersione, que oferiran un repertori de l'època barroca, amb el qual homenatgen els mestres i inspiradors de Johann Sebastian Bach, amb la recuperació de peces dels compositors que van ser una referència per a ell, com són Dietrich Buxtehude, Johann Friedrich Fasch o Georg Muffat. Les seues obres conviuen amb les del seu deixeble Bach en este espectacle, que està dirigit per Joan B. Boïls. El títol del recital pren el nom d'una obra de Muffat i tindrà lloc al Gran Teatre d'Alzira a les 20:30 hores.IMG 20220117 121310 FILEminimizer

Armónico Tributo és la primera contribució de la Conselleria de Cultura a la programació del 2022, any de la capitalitat cultural d'Alzira. No obstant això, les propostes de l'Institut Valencià de Cultura al llarg del present exercici en seran moltes més, en virtut del suport que el Consell oferix als municipis distingits amb el segell CCV, anuncia el regidor de Cultura. Estes ofertes es combinaran amb la programació municipal i s'hi uniran «una barbaritat d'activitats de tots els àmbits: arts escèniques, plàstiques, exposicions...», afig Aranda.

Ahir, el regidor de Cultura i l'alcalde, Diego Gómez, acompanyats pels tècnics de l'Àrea de Cultura, mantingueren el primer contacte interdepartamental per posar en comú els projectes i les idees que cada tècnic de les diferents àrees municipals aporta al «repte» de la capitalitat cultural. L'alcalde va animar als responsables de les àrees a col•laborar «amb il•lusió i amb calma» perquè la distinció cultural deixe empremta en cada departament i es convertisca en un projecte transversal reflex de «l'aposta decidida per la cultura, per a garantir l'accés, la visualització, el reconeixement i la deslocalització de la cultura com a instrument de cohesió social i de foment econòmic» que caracteritza a Alzira, en paraules de Diego Gómez. «Afegirem a les propostes de la Regidoria de Cultura aquelles que han aportat les regidories de Festes, Educació, Turisme i Patrimoni, Medi Ambient i Igualtat, que deixen de manifest la visió transversal i aglutinadora de la nostra candidatura, així com la nostra aposta per la promoció de la nostra llengua i de tot allò que ens identifica com a poble valencià», explica l'alcalde. Sense oblidar que esta iniciativa es desenvolupa en temps de pandèmia i que la situació sanitària pot obligar a ajornar i a reprogramar activitats. La capitalitat estarà present a les diverses iniciatives que cada any es desenvolupen a Alzira, com el Nan@fest, els Encontres de Teatre a l'Estiu, els Premis Literaris Ciutat d'Alzira, el festival SpanishBrass, etc.

Pròximament, se celebraran també encontres amb representants de les formacions polítiques i de les entitats i associacions culturals locals per a fer-los també partícips de la iniciativa i demanar-los la seua contribució.

La Conselleria de Cultura va designar Alzira com a capital cultural valenciana el 18 d'octubre de 2021. Juntament amb Alzira, Aielo de Malferit va ser designat com a capital cultural valenciana com a entitat de menys de 5.000 habitants. La intenció de l'Ajuntament d'Alzira és propiciar també un acostament cultural al municipi de la Vall d'Albaida, de quasi 4.600 habitants, banyat també per un riu, el Clarià: «Volem compartir activitats amb Aielo de Malferit, ciutat guardonada. Poden ser un intercanvi d'actuacions (musicals, exposicions, teatre...), fer un encontre conjunt de bandes de música o de danses, unes visites guiades....».

«Entre tots hem marcat una línia de partida, hem abocat els primers projectes que tenim aparaulats, hem incorporat els magnífics projectes que ens ha facilitat l'Institut Valencià de Cultura i ja tenim un material base a partir del qual organitzarem la programació de la capitalitat», explica el regidor de Cultura, per a qui la distinció del Consell és «un gran orgull». «Estem segurs que amb la il•lusió i la professionalitat, i amb la imaginació, farem del 2022 un any inoblidable», afig. Aranda ha anunciat, també, que es crearà un espai monogràfic a Alzira Ràdio on es farà periòdicament «un repàs de tots els actes i iniciatives relacionades amb la capitalitat cultural».AAlzira cap cult. 2022

 

 

 

Noticias #Cultura#Alzira

La Ribera

TNR

logo capital cultural tz versiones Mesa de trabajo 1 Mesa de trabajo 1

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA