Tus Noticias de La Ribera

Nota sobre la reunió de l'Associació Amics de la Murta amb l'alcalde i presentació propostes "Alzira Capital Cultural Valenciana 2022"

En Diego Gómez García, Alcalde - President de l'Excel•lentíssima Corporació Municipal d'Alzira.

P R O P O S T E S de l'Associació AMICS de la MURTA, a l'Excel•lentíssima Corporació Municipal d'Alzira, en ocasió de ser elegida la nostraciutat, per la Generalitat Valenciana, "Capital Cultural Valenciana 2022":

- Celebració, al Gran Teatre, del CONCERT "Càntics de la Passió del Monestir de Santa Maria de la Murta". Obra que éstroba a l'Arxiu del Regne de València, manuscrit 3016, donat a conèixer pels professors Josep Antoni Alberola Verdú i Ferran Escrivà Llorca, publicat a la "Revista de Musicología" editada a Madrid, amb la transició musical del mestre Pere Saragossa i interpretat pel Grup Lucentum XVI, que ja ha fet concerts a la ciutat de la Vila Joiosa, a Teulada - Moraira i al monestir de Santa Maria de la Valldigna entre altres.

- Celebració, a l'auditori de la Casa de la Cultura, d'una "TAULA REDONA" amb la participació de l'Ajuntament d'Alzira, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Diputació de València, la Generalitat Valenciana, Director de consolidació i restauració del monestir, per a tractar sobre "Els Patrimonis de La Murta i el seuFutur", tenint pre aixi com a personalitats com Marina Sander Contell, actual presidenta del col•legi d'arquitectes de València i autora del Pla sent que "La Murta" és un conjunt de Patrimonis: Patrimoni Natural, amb una flora i fauna excepcional; Patrimoni Arquitectònic, amb les ruïnes i la resta d'elements que compten amb un Pla Director de consolidació i restauració; Patrimoni històric, amb la visita de Sants i Reis que es postraren davant de Santa Maria de la Murta; Patrimoni Cultural, amb arxius i pinacoteca repartits per distints llocs de l'Estat Espanyol; Patrimoni Didàctic per als escolars de la comarca; Patrimoni Turístic, ja que és el més visitat de La Ribera.

- Dur còpies de la documentació del Monestir de Santa Maria de la Murta, que està en distints llocs de l'Estat Espanyol: A L'ARXIU HISTÒRIC NACIONAL, en Madrid, entre altres un document de l'any 1469, un document eclesiàstic sobre indulgències concedides als que visiten a Santa Maria de la Murta, així com els Codisses Núm. 493 i 525 i de l'any 1736 un document sobre la fundació del Monestir; A LA BIBLIOTECA DE EL ESCORIAL, a Madrid, entre altres una crònica del Monestir de Santa Maria de la Murta, en llatí, i el document "Verdadera relación de la fundación, sitio e hijos del Monasterio de Ntra. Sra. de la Murta"; A L'ARXIU DEL REGNE, a València, entre altres, distints documents des de l'any 1602 fins a l'any 1835 i un document "Canto de la Pasión"; aixícom a la biblioteca de l'ATENEU MERCANTIL DE VALÈNCIA, a València, on hi ha una gran part de l'arxiu del Monestir de Santa Maria de la Murta. La finalitat seria dur còpies d'esta documentació a Alzira per posar-la a disposiciódels estudiosos per a facilitar-los els seus treballs d'investigació.


El que pose en el seu coneixement, en nom i representació de l'Associació que presideix, amb el prec de què siguen tingudes en compte i es puguen realitzar dins de les iniciatives d'Alzira Capital Cultural Valenciana 2022.

Atentament.

Francesc Xavier Blasco i Vila. President.Alogo capital cultural tz versiones Mesa de trabajo 1 Mesa de trabajo 1 copia FILEminimizer

 

 

 

Noticias #Cultura#Alzira

La Ribera

TNR

logo capital cultural tz versiones Mesa de trabajo 1 Mesa de trabajo 1

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA