Tus Noticias de La Ribera

Els paisatges oberts de Josep Esteve Adam omplin la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura d’Alzira fins al 8 d’abril

• La mostra «Paisatges»exhibix mig centenar d'obres del reconegut pintor d'Algemesí

• El regidor de Cultura, Alfred Aranda, descriu les pintures d'Adam com a «finestres obertes de bat a bat al nostre territori»

Els paisatges del pintor algemesinenc Josep Esteve Adam ja omplin la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura d'Alzira. La mostra «Paisatges»estarà oberta fins al 8 d'abril i en ella els visitants podran fer un viatge a través del territori valencià per mitjà dels quasi mig centenar de quadres del reconegut artista. Hi ha grans«finestres» que mostren l'amplitud de la marjal o de les valls valencianes, i d'altres més petites per les quals veiem les muntanyes: junt amb els grans llenços trobem petites taules on l'artista ha pres apunts a l'aire lliure i que formen sèries que mostren el paisatge, com el dels camps d'arròs, en diverses èpoques de l'any, «on registra rigorosament els canvis de color i de llum». Hi ha també «altres paisatges, en els quals Esteve Adam s'allunya del mar, la platja i el jardí, per a revisar una orografia inèdita del territori valencià» i mostra la Vall d'Albaida, Montserrat, Quesa, Sellent, la Canal de Navarrés i els pics del massís del Caroig, i també la Muntanyeta dels Sants, la Serra de les Agulles i el Cavall Bernat de la Murta d'Alzira.

Esteve Adam (1946) ha obtingut al llarg de la seua trajectòria nombrosos premis, com el Bacardí, el Bancaixa, l'Alfa Romeo o el BMW el 1994, que han reconegut la seua mirada sobre paratges tan quotidians per als riberencs com la Xopera d'Algemesí, la marjal i l'Albufera.Va estudiar a l'Acadèmia de Sant Carles, on va aprendre del seu paisà, l'escultor Leonardo Borràs. En aquells anys es va formar el cercle artístic format per Esteve Adam, Salvador Torres, Pellicer Pla i Eugeni Alborch, entre d'altres. Als 24 anys, i animat per Borràs, va entrar a l'Acadèmia de Belles Arts, on va rebre lliçons de Francisco Lozano, GenaroLahuerta, Luis Arcas i José Amérigo.

L'exposició «Paisatges»estava prevista per a 2020, però «hem hagut d'esperar que millorara la situació sanitària per a poder acollir-la, com cal», explica el regidor de Cultura, Alfred Aranda. Ara, finalment, les obres poden veure's a la Casa de la Cultura d'Alzira. Ahir, a les 20 hores, va tindre lloc la inauguració, enmig de gran expectació per l'oportunitat que suposa d'admirar el treball del gran artista, i amb gran assistència de públic, entre ells un grup considerable de veïns d'Algemesí. Per al regidor de Cultura, «l'exposició d'Esteve Adam prestigia la programació cultural d'Alzira en l'any de la capitalitat cultural». Aranda va descriure les seues obres com a «finestres obertes de bat a bat, paisatges despullats de tot el que és innecessari i irrellevant, com quan mires des de la finestreta d'un avió: perds el detall, però roman l'essencial que et permet intuir-los». Aranda va agrair a Josep Esteve l'oportunitat de «donar a conéixer molts paratges del País Valencià amb la teua mirada, per compartir la teua sensibilitat i per pintar amb colors que ens fan el cor més gran».paisatges 2 FILEminimizer

També la directora de la Casa de la Cultura, Elisa Torremocha, i el crític d'art, Bernat Montagut, van elogiar l'obra d'Esteve Adam. El comissari de la mostra, Álex Villar, va presentar els treballs i l'artista, Josep Esteve Adam, va agrair l'ocasió de tornar a exhibir les seues pintures a la Casa de la Cultura d'Alzira.

L'Ajuntament d'Alzira ha editat un catàleg de l'exposició que inclou articles d'Alfred Aranda, Aurelià J. Lairón, Bernat Montagut, Vicent Josep Escartíi Alejandro Villar Torres.Alogo capital cultural tz versiones Mesa de trabajo 1 Mesa de trabajo 1 copia FILEminimizer

 

Noticias #Cultura#Alzira

La Ribera

TNR

logo capital cultural tz versiones Mesa de trabajo 1 Mesa de trabajo 1

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA