Tus Noticias de La Ribera

La segona Jornada de Sanitat Vegetal per a combatre el cotonet incideix en la lluita biològica

Dijous 7 de Juliol, va tindre lloca la Casa de la Cultura la segona Jornada de Sanitat Vegetal, Control del cotonet en cítrics i caqui, organitzada per la Càtedra d'Innovació i Recerca Clau-Idea de Ajuntament d'Alzira i la Universitat Politècnica de València.

La vesprada s'encetava amb la inauguració i obertura de l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez i el Director de la Càtedra d'Innovació i Recerca CLAU-IDEA i catedràtic de l'Escola d'Agrònoms, Bernardo Pascual. En la seua intervenció, l'alcalde va explicar la política d'actuació municipal que posa en relleu l'insectari alzireny en funcionament des de fa quasi50 anys i que compta amb el suport actualment de la cooperativa Alzicoop. En este sentit ha explicat la gran acollida que ha tingut sempre l'insectari i l'èxit de repartiment del depredador natural. "Cal coordinar als agricultors de la comarca per a lluitar contra el cotonet i contra qualsevol plaga, que suposen una gran preocupació per als nostres llauradors".image00001 FILEminimizer

En esta mateixa línia, la primera de les ponències, a càrrec de Vicent Dalmau, enginyer agrònom i cap del Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d'Agricultura, anunciava que la Generalitat té previst alliberar este estiu 4 milions d'exemplars de l'insecte Cryptolaemus, el doble que fa un any, per reforçar la lluita contra la plaga del cotonet. Així mateix, Dalmau ha explicat que "s'han multiplicat per tres" els municipis col•laboradors en la xarxa d'insectaris.

Al llarg de 5 intervencions s'ha tractat la problemàtica de la plaga de cotonet, d'on s'han pogut referir recomanacions dels experts sobre la necessitat d'airejar la copa dels arbres, també d'eliminar dels arbres els cítric danyats, dur endavant una estratègia per evitar l'accés de les formigues, junt a aplicar mesures higièniques que eviten la dispersió de la plaga a noves zones.
image00011 FILEminimizer
Comissió de seguiment
En la vesprada d'ahir també va tindre lloc una reunió de seguiment de la Càtedra. Prèviament a la jornada va tindre lloc esta trobada en la qual van participar Diego Gómez, Bernardo Pascual, Alberto San Bautista, Loreto Fenollosa, Carmen Herrero, i Llorenç Pérez en la comissió de seguiment de la càtedra.En aquesta reunió es van tractar temes com la programació anual de la càtedra i es va valorar la possibilitat d'abordar les principals problemàtiques que afecten als llauradors, com els preus de producció, l'abandonament de terres, els cost d'aigua o noves varietats a introduir.

Programa
• Vicente Dalmau Sorli. Enginyer Agrònom
Cap del Servei de Sanitat Vegetal i Protecció Fitosanitària; Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació
Estratègies de control de pseudocóccids en cítrics.
• Ángel Plata. PhDstudent in Entomology - InsectEcologyandPest Management Science. IVIA
Millora del control del cotonet en caqui.
• Antonia Isabel Soto Sánchez Enginyera Tècnica Agrícola; Dra. en Biologia
Professora Titular de Universitat, Dep. d'Ecosistemes Agroforestals.
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural; U.P.V.
Aspectes d'importància per al maneig de mosques blanques: Dialeurodescitri
• José María Soler Feliu. Dr. Enginyer Agrònom. MarketDevelopment Bayer Iberia
Estratègies biotècniques sostenibles en el control de cotonet.

• Mónica González. Dra. Enginyera Agrònoma. DesarrolloAgrobio
Estratègies de control biològic de cotxinillas
• Taula redona moderada per Alberto San Bautista. Dtor Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural UPV.

 

 

Noticias #Alzira

La Ribera

TNR

logo capital cultural tz versiones Mesa de trabajo 1 Mesa de trabajo 1

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA