Tus Noticias de La Ribera

Alzira administra tractaments extraordinaris contra el mosquit tigre

• 12, 13 i 14 de juliol tindran lloc les actuacions mensuals programades

Dijous es va portar a terme l'administració del tractament extraordinari contra el mosquit tigre en les zones més problemàtiques de la ciutat. Enguany, la presència de mosquit tigre i mosca negra està veient-se incrementada per les altes temperatures que patim des del mes de maig. Per això, la Regidoria de Sanitat ha incrementat els tractaments habituals amb accions complementàries per tal de fer front a esta complicada situació. Les zones de major risc són les pròximes al riu, al camp i als espais pròxims a la natura amb masses d'aigua, on els insectes són més abundants. També, es porten a terme tractaments de reforç en aquelles ubicacions particularment indicades per la ciutadania com a punts de ¿? amb presència de mosquit, així com al recinte firal.

Així mateix, el pròxim dimarts, 12 de juliol; dimecres, 13; i dijous 14 començarà el tractament mensual, corresponent al mes de juliol. Com s'està fent des de fa 4 mesos, tots els municipis adherits al programa del Consorci de la Ribera, continuen amb la programació periòdica de tractaments contra este insecte. L'empresa encarregada de fer el tractament, Lokímica, ha informat que al llargdels tres dies, estaran a Alzira revisant el municipi. L'actuació consistix a comprovar les zones d'acumulació d'aigua i revisar tots els embornals per tal d'agafar una mostra i en cas de trobar larves, aplicar el tractament corresponent.

Els mesos d'estiu són els de major proliferació, de manera que es porta a terme un tractament més intens, al que també se suma la fumigació aèria contra la mosca negra que trobem en grans masses d'aigua corrent, com és el cas del riu Xúquer on la Mancomunitat ja va completar la fumigació per aire fa unes setmanes.

"Enguany la incidència d'insectes és major que la de l'any passat, una situació més similar a la de fa dos anys. Per això, demanem a la ciutadania que prenga totes les mesures de prevenció possibles, per tal d'evitar els problemes derivats de les picadures. Així mateix, seguim atents als avisos de la ciutadania amb l'objectiu d'intentar reduir la incidència. El fet d'actuar de manera mancomunada i amb una programació que inclou sis mesos a l'any, té l'objectiu de reduir la presència" ha explicat la regidora de Sanitat, Gemma Alós.

Com sempre, qualsevol ciutadà o ciutadana pot enviar via correu electrònic a Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla. mitjançant la bústia ciutadana en www.alzira.es, preguntes o avisos en cas que es detecte presència de mosquits en un punt en concret.Des de la Regidoria de Sanitat, a més, continua una campanya informativa amb consells per a evitar la reproducció del mosquit tigre en espais privats.

RECOMANACIONS PER A PREVINDRE EL MOSQUIT TIGRE:

• Mantingues adequadament l'aigua de la piscina.

• Canvia sovint l'aigua dels abeuradors dels animals.

• Cobrix o volteja qualsevol recipient exposat a la intempèrie.

• Evita els plats sota els testos o procura que estiguen sense aigua.

• Neteja les reixetes, desaigües o canaletes.

• Utilitza locions repel•lents contra mosquits.

• Renova amb freqüència l'aigua dels gerros.

• Mantingues netes i desinfectades les fonts.

• Tapa els buits dels arbres amb arena o algeps.

 

 

Noticias #Alzira

La Ribera

TNR

logo capital cultural tz versiones Mesa de trabajo 1 Mesa de trabajo 1

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA