Tus Noticias de La Ribera

El camí del Maranyent rebrà una inversió de més de 270.000 euros per part de la Conselleria

• Continuen els treballs de les brigades del SEPE als camins i barrancs d'Alzira

• Més 100.000 euros per a tasques de reparació i condicionament de camins del terme

• L'Ajuntament actuarà en el Pont de Xàtiva i el barranc de la Murta, amb autorització de la CHX

Recentment hem rebut la notícia que la Generalitat ha escollit el projecte de renovació del camí del Maranyent per a acometre una ampliació i reparació del ferm. "Es tracta d'una via molt utilitzada pels llauradors, que es troba molt deteriorada, de manera que des de l'ajuntament vam projectar la remodelació dels laterals del camí al llarg d'uns 2 quilòmetres des de l'horta fins a l'autovia", ha explicat lalcalde, Diego Gómez.

La Conselleria d'Agricultura i Desenvolupament Rural es posava en contacte la passada primavera amb els municipis per a demanar possibles projectes de millora de camins. Des de l'Ajuntament d'Alzira es van fer 5 propostes que acomplien els requisits d'este programa. Finalment la Conselleria ha comunicat l'elecció del camí del Maranyent com a proposta escollida i l'actuació suposarà una inversió de 273.000 euros que assumirà per complet la Generalitat.

Els projectes seleccionats als diversos municipis, ja han estat visitats per la conselleria, que ha encetat les primeres tasques amb l'arreplega de mostres per a l'estudi geotècnic.image00005 FILEminimizer

D'altra banda, cal recordar que continuen els treballs de neteja de barrancs i camins per a millorar la mobilitat en el terme amb ajuda del SEPE. Des del mes de juny i fins a meitat de setembreels 56 membres de les Brigades del Servei Públic d'ocupació treballen per a la Millora del desenvolupament Rural a Alzira. De fet al llarg del matí, les diferents colles han estat portant a terme les seues tasques en diversos punts de la ciutat com el Barrancde la Coma,el Mirador del Xúquer o el passeig fluvial.

"Com sempre, agraïm esta iniciativa del Ministeri que, a banda d'abastir estes tasques de manteniment, generen llocs de treball en el sector primari. Tot i això sóm conscients de les grans necessitats existents donat l'extens terme que tenim. Hem de seguir actuant per a preparar-nos de cara a la campanya de taronja, el caqui i les possibles pluges" ha afegit l'alcalde de la ciutat.

Amb eixe objectiu, el consistori ha destinat una partida de 100.000 euros provinent del romanent per a la neteja i adequació de camins al llarg de l'any. Entre altres, estan previstes actuacions al Camí del barranc de la Casella, un camí quepràcticament va per dins del barranc, en el qual s'executa la sentència establerta por CHX per a l'eliminació del formigó. A més es millorarà amb material del mateix barranc el ferm del camí en les parts en les quals es més difícil transitar. Altre punt de treball serà el camí de l'Ombria de la Murta, altament transitat o altres punts que resulten urgents per a la ciutat com és el cas del Pont de Xàtiva o el barranc de la Murta, competència de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. En estos últims casos s'ha procedir a demanar permís a la CHX per a poder actuar amb premura per tal de actuar de manera preventiva de cara ales possibles pluges de la tardor.

 

Noticias #Alzira

La Ribera

TNR

logo capital cultural tz versiones Mesa de trabajo 1 Mesa de trabajo 1

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA