Logo
Imprimir esta página

Aparcabicis segurs a Carcaixent

  • Miércoles, 11 Noviembre 2020 11:08
  • tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente

L'aparcabicis té forma de càpsula i està tancat per donar major confiança i seguretat a les persones usuàries

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, amb l'alcalde de Carcaixent, Paco Salom i el regidor de Mobilitat, Lluís Candel, han assistit a la posada en funcionament del nou sistema d'aparcament segur de bicicletes i vehicles de mobilitat personal de la Diputació al costat de la Piscina Municipal. Es tracta d'un model d'aparcabicis en forma de càpsula que està equipat amb un sistema de control d'accés mitjançant una APP. La finalitat de la iniciativa, totalment gratuïta, és promoure i afavorir l'ús quotidià de la bicicleta particular i donar major seguretat a les persones usuàries.

El model d'aparcabicis que romandrà a Carcaixent durant els propers quatre mesos és un projecte pilot conjunt amb la Diputació de València i té capacitat per a deu bicicletes. La càpsula està tancada amb l'objectiu de donar major confiança i seguretat a les persones usuàries per guardar les seues bicicletes en la via pública i previndre actes vandàlics. L'accés, gratuït i il•limitat, es realitza mitjançant una APP per la qual queda registrada la persona que deixa la seua bicicleta en el seu interior.

En paraules del regidor de Mobilitat, Lluís Candel, «acollim amb esta iniciativa amb optimisme ja que suposa un incentiu més per avaforir l'ús de la bicicleta com a transport alternatiu i saludable, permetent-nos avançar en la línia de treball que té el govern municipal de facilitar la transició cap a una mobilitat més sostenible al municipi, sobretot en els desplaçaments dins del nucli urbà».

Per la seua banda, la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha aprofitat per recordar la importància de projectes com l'aparcabicis en el canvi de mentalitat cap a la mobilitat sostenible, «la Delegació de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València, compromesa amb la importància de mitigar el canvi climàtic, millorar la qualitat de l'aire i reduir el soroll generat pel trànsit, pretén fomentar i afavorir l'ús quotidià de la bicicleta particular, ja que els nostres pobles i ciutats tenen unes condicions òptimes per al seu ús i facilitar el seu aparcament és fonamental.».
Funcionament

Per tal de poder utilitzar este servei d'aparcabicis cal descarregar-se de forma gratuïta l'aplicació PVERDE, disponible a Google Play i a l'App Store, i després registrar-se en ella.

Una vegada dins, en la llista d'aparcaments de l'aplicació busca "Posa't en marxa Carcaixent" i polsa sobre este. Superat este pas tan sols s'haurà d'escollir si es vol obrir o tancar la porta polsant el botó corresponent, i ja es podrà aparcar o recollir la bicicleta.

 

Noticias #Carcaixent

La Ribera

TNR

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA