Logo
Imprimir esta página

Els PLCA 2019 arriben als centres educatius d’Alzira

  • Miércoles, 18 Noviembre 2020 11:59
  • tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente

Continuant amb la promoció i difusió dels PLCA, l'Ajuntament d'Alzira enceta una nova campanya per a distribuir els exemplars dels llibres guardonats als PLCA 2019 entre el públic infantil i juvenil a les escoletes municipals, col•legis i instituts.

La Regidoria de Cultura, a través del SERVAL (Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià) vol contribuir al foment de la lectura d'obres escrites en la nostra llengua i obsequia a tots els centres educatius d'Alzira amb exemplars de les obres guardonades i ja publicades en diverses modalitats dels PLCA 2019.

"Amb aquesta campanya de promoció i difusió dels PLCA volem que es conega i valore l'aposta que fa l'Ajuntament d'Alzira per tal d'augmentar l'ús i l'estima per la nostra llengua i literatura. Vull agrair la col•laboració del professorat que fa que els xiquets, les xiquetes, els joves i els adults gaudisquen de la lectura i fomenten la imaginació i l'esperit crític", ha explicat el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

La distribució es realitzarà en tres fases:

La primera fase comença esta mateixa setmana amb la visita del regidor el proper dijous a l'escoleta municipal Llepolies i el col•legi Albortxí. Al llarg del mes de novembre visitarem l'alumnat del primer curs de les escoles infantils, el centre d'educació especial Carmen Picó i l'associació La Nostra Veu, on es repartiran els llibres guanyadors del Premi internacional Enric Solbes d'Àlbum Il•lustrat Consorci Ribera Valldigna, Nina, de Seta Gimeno (2018), Monstre verd, de Canizales, i La cabra Serafina,de Blai Senabre i Anna Font (2019), publicats per Edicions Bromera. També es portarà el CD Cap al sud,de Paco Muñoz.La segona fase serà al mes de gener, quan l'alumnat d'ESO i de batxillerat rebrà els llibres guanyadors en 2019: el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre,El misteri de Serra Perduda,de Francesc Gisbert,el Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil,Coppelius, el creador d'autòmats, de Rosa Maria Colom, el Premi de Teatre Palanca i Roca,Perquè t'estime, que si no...,de Carles Alberola, el Premi de Poesia IbnHafaja,Camelot o la poesia social,de Joan Deusa, i el Premi de Novel•la Ciutat d'Alzira,No sabràs el teu nom, de Vicent Usó (2019), tots publicats per Edicions Bromera.

Per últim, en la tercera fase, al'abril, l'alumnat d'ESO i de batxillerat rebrà exemplars dels llibres dels nostres autors: Les cendres del cavaller, Vicente Blasco Ibáñez, Sant Vicent Ferrer... i també Alzira, l'illa del Xúquer,publicats per Edicions bromera.
A més l'alumnat de segon curs de primària rebrà també el quadern Descobrim el Pont a la Natura,d'Alfred Aranda, en col•laboració amb els artistes Álvaro Riquelme, Mai Hidalgo i Empar Piera, publicat per Edicions 96."La situació sanitària actual no ens ha permés dur a terme les animacions artístiques i mediambientals que havíem previst al voltant del mural El pont a la Natura, per això, hem volgut fer arribar este quadernet a cada alumne de segon de primària perquè el complete a l'escola o a casa", ha explicat el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

 

Noticias #Cultura #Alzira

La Ribera

TNR

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA