Tus Noticias de La Ribera

Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent convoquen la 26a edició

premis literarisEl divendres es va celebrar de forma virtual la presentació de les bases de la 26a edició dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent i el reconeixement als guanyadores i guanyadors de la 25a edició ja que degut a les restriccions sanitàries no es va poder fer de forma presencial. Pasqual Pastor, Boqueta, regidor de Cultura, i Josep Gregori, editor de Bromera, van ser els encarregats de llegir els i les joves mereixedors dels guardons de la passada edició i van presentar les noves bases.

L’acte virtual va comptar també amb la participació de guanyadores i guanyadores d’anteriors edicions, professionals de l’escriptura i professorat que van animar a la participació de l’alumnat en este certamen, ja que suposa una magnífica oportunitat per apropar-se al món de l’escriptura i descobrir noves capacitats.

Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, amb una ferma trajectòria que enguany arriba a la vint-i-sisena edició, són una prova destacada de l’aposta de l’Ajuntament de Carcaixent pels joves escriptors i escriptores. Una aposta consolidada per la joventut i per la literatura que tracta de descobrir i motivar nous talents literaris, a més de convidar la joventut a expressar-se tant en narrativa com en poesia.

El certamen compta amb dues modalitats: el Premi Soleriestruch de Narrativa Curta i el Premi Arminyana i Canut de Poesia. En ambdues, poden participar les persones menors de 20 anys que cursen el segon cicle d’ESO, cicles formatius de graus mitjà i superior, i batxillerat de la Comunitat Valenciana. Per a això, hauran de presentar les seues obres, originals, inèdites i en valencià, en el format establert a les bases del certamen abans de les 21 h del pròxim 7 d’abril.

Les persones guardonades amb els primers premis de cada modalitat rebran 450 €; les dels segons premis, 250 €; i les finalistes rebran, cadascuna, un lot de llibres valorat en 150 €. A més, les obres premiades, juntament amb les finalistes, seran publicades en un volum col·lectiu, que arreplegarà les edicions dels premis literaris de 2020 i 2021 dins la col·lecció «Lletra nova».

El jurat dels XXVI Premis Literaris Ciutat de Carcaixent estarà format pel regidor de cultura o una persona representant, que el presidirà, quatre persones representants

del sector educatiu, un/a autor/a de prestigi, un/a representant de Bromera i un/a bibliotecari/a.

Pasqual Pastor Boqueta, regidor de Cultura ha animat a la participació de tot l’alumnat en les diferents modalitats i a formar part de la història d’este certamen «en el que sense dubte té com a màxim reconeixement el poder vore els treballs publicats».

Guanyadores i guanyadors 25ª edició

Durant l’acte virtual es va fer un reconeixement als guanyadors i guanyadores de la XXV ja que no es va poder fer el tradicional acte de lliurament degut a les restriccions sanitàries. L’alumnat guanyador va ser:

Premis de Narrativa Curta Soleriestruch:

1r premi:

Els murmuris del bosc, d’Elsa Rosell Vives, alumna de 1r. de Batxillerat de l’IES Rei En Jaume d’Alzira.

2n premi:

Quadrada vida, de Claudia Andrés Súarez, alumna de 1r. de Batxillerat del Col·legi San Antonio de Padua - Carcaixent

Finalista:

Una composició perfecta, d’Ayanelis Brigitte Sarango Matamoros, alumna de 2n de Batxillerat de l’IES 25 d’abril d’Alfafar.

Premis de Poesia Arminyana i Canut:

1r premi:

Primaveres adolorides, de Lucía Rojo Vives, alumna de 1r. de Batxillerat del Col·legi El Armelar de Paterna.

2n premi:

Sentiments oblidats, de Pedro Laosa Molina, alumne de 4t. de la ESO del Col·legi San Antonio de Pàdua de Carcaixent.

Finalista:

Poemes abstractes, d’Aida Cogollos Chorro, alumna de 1r. de Batxillerat del Col·legi San Antonio de Pàdua de Carcaixent.

 

Noticias Carcaixent

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA