Tus Noticias de La Ribera

Alzira dona caràcter solidari a la gala del centenari del Gran Teatre i recaptarà donatius per als damnificats de La Palma

• Les entrades tindran un cost de 3 euros i els diners es destinaran a pal•liar els danys per l'erupció volcànica

• Dansa, teatre, música i altres arts escèniques passaran pel renovat escenari en l'espectacle de la reobertura

Alzira, ciutat colpejada per les catàstrofes naturals, ajudarà a la població damnificada per l'erupció del volcà Cumbre Vieja. Evidenciarà esta solidaritat a la gala de celebració del centenari del Gran Teatre. La Junta de Govern Local d'Alzira ha aprovat convertir l'acte en una mostra en benefici dels damnificats a causa de l'erupció volcànica a La Palma. Els representants municipals han decidit destinar la recaptació de les entrades de l'espectacle, que tindran un preu simbòlic de 3 euros, a crear unfons econòmic que es destinarà íntegrament als afectats a l'illa canària. «Alzira és una ciutat solidària. Hem sigut damnificats, possiblement, en el desastre més important en la segona meitat del segle passat, que és la pantanada, i sabérem reaccionar i hem de ser solidaris», ha declarat l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez.

«Des de la Regidoria de Cultura, es pretén que esta gala tan important per a nosaltres, siga un acte solidari amb els ciutadans de La Palma que han estat damnificats pel volcà. Està previst que tota la recaptació que se n'obtinga es destine a ajudar estes persones que tan malament ho estan passant. Per este motiu, una vegada justificats els ingressos obtinguts, està previst que, mitjançant el capítol insular de La Palma, se'ls façaarribar la quantitat recaptada en nom de tots els ciutadans d'Alzira», ha indicat el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

La gala, que també suposa la reobertura de l'emblemàtic espai escènic alzireny després de tres mesos d'obres de renovació, tindrà lloc el 16 d'octubre a les 21:00hores. L'escenari acollirà diverses actuacions: una mostra de totes les arts i disciplines artístiques que han passat pel Gran Teatre al llarg dels seus cent anys d'història. Estes representacions en directe es barrejaran amb el record d'espectacles destacats a este mateix espai, que es mostraran a través de gravacions realitzades de les actuacions. També en diferit, els assistents podran escoltar els testimonis de personatges relacionats amb la trajectòria del Gran Teatre, com ara l'arxiver municipal, AureliàLairón, el periodista i cronista alzireny, Alfonso Rovira, personal municipal i treballadors del centre cultural, programadors o el regidor de Cultura, responsable del Gran Teatre, Alfred Aranda, els quals participen en la sèrie documental produïda pel Departament de Cultura Conversem amb..., de la qual es projectaran diversos resums durant l'acte de celebració del centenari. La sèrie completa de vídeos de testimonis històrics es posarà a disposició de tots els alzirenys a través de les xarxes socials i el web municipals, i també s'exhibiran a l'exposició que commemora el centenari i que es podrà visitar a la Casa de la Cultura d'Alzira, del 15 d'octubre al 6 de novembre de 2021. Al mateix temps, durant l'acte s'explicarà en què ha consistit la reforma del Gran Teatre.

Entre els artistes que actuaran hi ha la balladora alzirenya María Belda, el grup de dansa del Conservatori de València, ballarins de l'acadèmia Paso a Dos i d'Art i dansa, Spanish Brass amb Carles Dénia, Lucas Ibáñez Trio, Ona nua, Drums o el bateria Frost Moore, i les companyies de teatre Mira Rosana Proyectos Teatrales i Màgic 6, que oferiran un tast dels seus muntatges al llarg de la gala del centenari. L'alcalde convida «a tota la gent a participar en l'acte de inauguració del centenari i que puguem arreplegar un fons per poder fer arribar a les autoritats de l'illa».

La venda d'entrades a la taquilla del Gran Teatre tindrà lloc els dies 7, 13 i 14 d'octubre, en horari de 19:30 a 21:00 hores.

El 8 d'octubre es posaran en venda a través de la plataforma Notikumi, a partir de les 9:00 hores. Per a l'ocasió s'oferiran el 100 % de les localitats del Gran Teatre.

 

Noticias #Alzira

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA