Tus Noticias de La Ribera

Els treballadors de Caixa Popular donen un dia del seu salari i milloren de manera directa les condicions de vida de més de 1500 persones

• L'entitat manté el seu compromís social un any més amb la iniciativa 'Un dia de Salari'

• Caixa Popular ha destinat enguany un total de 39.200 euros

• 9 organitzacions han resultat seleccionades en l'última convocatòria

Fruit de la campanya solidària 'Un dia de salari', en la qual els treballadors de Caixa Popular, voluntàriament, donen un dia del seu salari, més de 1.500 persones es beneficiarande manera directa, milloraran les seues condicions de vida i tindran l'oportunitat d'aconseguir un millor futur.

En total enguany s'han recaptat 39.200 euros, dels quals la meitatcorresponen a les donacions dels treballadors i treballadores i l'altra meitat a l'aportació directa que realitza Caixa Popular.

La recaptació del fons s'ha destinat a entitats socials i ONG que treballen la cooperació al desenvolupament. Els projectes seleccionats en 2021 han sigut:

'Rebrot: agricultura social i solidària' de l'associació Àmbit, amb un pressupost de 5.000 euros. Aquesta iniciativa aposta per l'agricultura social per a la reinserció de persones en situació de vulnerabilitat amb la intenció de contribuir al desenvolupament de les seues capacitats oferint-los l'oportunitat de trobar una ocupació.

'Pasos para mujeresjóvenes: conduciendohacia la igualdad', presentat per l'associacióIniciatives Solidàries. Amb una dotació de 5.000 euros l'objectiu que persegueix és afavorir a dones en situació d'exclusió social a millorar el seu procés d'empoderament, dotant-les de suport personal i psicosocial, fomentant el desenvolupament d'habilitats de creixement personal i emocional i la capacitació en competències professionals.

'Col•laboració interassociativa en clau ODS a Alaquàs', de laUnió Musical Alaquàs, Cor de Vila i l'Associació El Cullerot,amb una ajuda de 5.000 euros per treballar en iniciatives d'autosuficiència alimentària i alimentació saludable, suport educatiu a xiquetes i xiquets sense recursos, accions contra la bretxa digital, cultura inclusiva i treball interassociatiu.

'Mejora de la formación en nuevastecnologías de información y comunicaciones (TIC) en (Burkina Fasso)', presentat per l'organitzacióCIM Burkina i amb una assignació de 5.000 euros, promourà la millora de la capacitació en l'ús de les TICs als estudiants de secundària d'Arbollé, població rural en la província de Passoré, al nord de Burkina Faso.

'Alfabetización para la Seguridad Alimentaria y Nutricional (AlfaSAN)', de l'ONGDEscoles Solidàries. Amb l'ajuda de 5.000 euros impulsarà un projecte d'alfabetització AlfaSAN en llengua Maya Ch'orti', en la regió Trifinio formada per municipis pertanyents als països de Guatemala, Hondures i El Salvador.

'Esport per a tot el món' de A Contracorrent compta amb una assignació de 4.000 euros per a promoure l'exercici funcional i el surf entre xiquets i xiquetes amb diversitat funcional i motivar-los a realitzar esport. També participen xiquetes i xiquets sense patologia per a fomentar la inclusió real en la societat.

'Vestint il•lusions' de laAsociación de AlcohólicosRehabilitados de Torrent y Comarca (ARTIC) amb 4.000 euros de dotació vol generar un espai d'aprenentatge de costura, intercanviant temps i experiència entre persones en tractament per conductes addictives junt amb altres col•lectius com dones i xiquets i xiquetes.

'A tu lado' de la entidadDe Neu. Asociación de Enfermedades de los Neurotransmisores obtindrà 4.000 euros per al desenvolupament d'un programa de suport psicològic i terapèutic per a persones amb malalties dels neurotransmissors i les seues famílies en les fases de desescalada de la COVID-19.

Per últim, 'Proyecto de promoción de la educaciónmedioambiental' de la Federación Valenciana de Personas con DiscapacidadIntelectual(FEVADIS) amb 2.200 euros d'aportació destinats a la realització d'activitats sobre educació mediambiental per a persones amb discapacitat intel•lectual i/o de desenvolupament, conscienciant sobre la importància de cuidar el medi.

La campanya 'Un dia de Salari' la promou any rere any el Grup de Cooperació de Caixa Popular, integrat per un equip de persones voluntàries del col•lectiu de treball de l'entitat que té com a objectiu fomentar i difondre els valors d'intercooperació i solidaritat entre totes les persones que formen la cooperativa valenciana.

Aquest any, durant la fase de convocatòria del mes de maig l'entitat financera va rebre fins a 64 sol•licituds de diferents entitats socials, la xifra més alta des que es va crear la iniciativa. Finalment, 9 ha sigut els projectes seleccionats per a rebre les ajudes. Aquestes dades mostren la notorietat que ha aconseguit la convocatòria en la societat valenciana.

 

Noticias #Economía

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA