Tus Noticias de La Ribera

Cloenda de la 41ª edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat

---Montserrat s'amara de gran qualitat sonora en la penúltima audició de la Setmana de Cambra

El Quartet Mandelring ha estat el responsables de fer realitat una vetllada compartida amb Haydn, Ravel i Dvorák

viernesthumbnail image 6487327 FILEminimizer

Tres han estat els quartets que "Quartet Mandelring" han sabut oferir a l'auditori reunit en la nit del divendres 22 de juliol, a la plaça de l'Ajuntament de Montserrat, lloc en que cada nit es desenvolupa la 41ª Setmana Internacional de Música de Cambra.

Les persones que configuren aquesta agrupació, han sabut atrapar l'auditori, mitjançant contrastos dinàmics i expressius, cadències atrevides i un ampli color de so, que atorga a les partitures triades, una bellesa especial i personal.

No debades, les obres elegides perquè configuraren el repertori d'esta nit, han resultat tot un encert, ja que han aconseguit captivar la sensibilitat del públic assistent, des del minut zero en què s'ha iniciat aquest penúltim concert de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat.

Hom se n'ha donat de seguida, del treball de conjunt oferit, de la coherència i honestedat apassionant, i de l'emfasi que han demanat els temps d'aqquestos tres quartets, interpretats per una agrupació que es troba considerada com a una d eles sis primeres del món.

No debades, el Quartet Mandelring és fundador i director del Festival Hambacher Musikfets, que cada any reuneix els amants de la música de cambra de tot el mon i des de l'any 2010, té el seu propi cicle de concerts a la Filharmònica de Berin.

Per al dissabte dia 24 de juliol, última sessió de la 41ª Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat, hi ha prevista l'actuació de l'Orquestra Filharmònica de Cambra de Witold Lutoslawski de la ciutat polonesa de Lomza, que, de segur farà la delícia de les persones afeccionades més exigents.


 

--- L'Orquestra de Cambra de Lomza clou la 41ª Setmana de Música de Cambra de Montserrat

Obres d'autor polonesos han fet de teló final d'una setmana que ha acollit brillants formacions vingudes d'arreu d'Europa

sab FILEminimizer


La plaça de Montserrat, ha estat testimoni de la cloenda de la 41ª edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra, en una vetllada protagonitzada pel saber fer de la Filharmònica de Cambra Witold Lutoslawski de Lomza, una formació amb un munt d'experiència que fa d'exemple a altres agrupacions de semblant factura, arreu del món.

L'origen d'aquesta agrupació cambrística, sorgeix l'any 1977 de l'Orquestra de Cambra de Lomza i durant aquest temps transcorregut, s'ha esdevingut una de les ambaixadores musicals més importants del seu país i ha protagonitzat més de 2.000 concerts arreu la geografia europea.

A la vetllada que s'ha viscut a Montserrat, la Filharmònica de Cambra de Lomza, ha desenvolupat amb mestratge, obres d'autors polonesos, que han impressionat tant i quant el públic assistent a la cloenda de la programació prevista per a enguany.

Però a més d'això, s'ha pogut entreveure com l'objectiu d'aquesta formació, va més enllà del merament musical i és per això que ha esta guardonada per la seua contribució al desenvolupament de la cultura musical.

D'aquesta manera, es clou la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat, després d'haver assistit als concerts oferits pel quartet de saxofonistes arribats des de la Bretanya francesa; la formació "Il dolce encontro" amb composicions dels segle XVII i XVIII; l'agrupació dirigida per la professora Jhoanna Serralta; l'oboïsta Robert Silla i "Il maniàtico ensemble" i el "Quartet Mandelring" arribat des de la regió de Renània Palatinat.

Per a l'alcalde de Montserrat, Josep Maria Mas García, "aquesta setmana s'ha procurat fer possible un any més, gràcies a l'esforç municipal i a l'equip de persones que configuren l'assessoria tècnica i, encara no ha acabat, que ens trobem dissenyant la que es desenvoluparà l'any vinent, si no hi ha cap altra novetat".

Per a demà diumenge hi ha prevista l'actuació de "Cocinandodanza" una companyia que oferirà una obra de dansa contemporània a la plaça de l'Església de Montsrerat a les 20,30h que farà de passador ales activitats peral·leles que han tingut lloc durant aquesta edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra.

GABINET DE PREMSA XLI Setmana de Música de Cambra Montserrat.

 

Noticias #Montserrat

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA