Tus Noticias de La Ribera

Celebrem el 9 d’Octubre a l’Ermita de Sant Roc

A l'acte, el proper 25 de setembre a les 12:00, aprofundirem en la rivalitat entre Jaume I i Al-Azraq, el visir que va resistir 15 anys la conquesta de les muntanyes valencianes. A més, aprofitarem per a visitar els treballs de restauració de les pintures murals medievals de l'ermita

 

 

Com cada any, Carcaixent M'agrada prepara una nova proposta cultural per a celebrar el 9 d'Octubre. Enguany revisitarem la història i el mite de Jaume I a través dels ulls d'un dels seus antagonistes en la conquesta de València, el visir Al Azraq, que durant més de 15 anys va defensar dels atacs del Conqueridor el seu territori, que abastava les zones muntanyoses de l'interior valencià.

El visir al-Azraq fou, sense cap ombra de dubte, l'enemic més astut que desafià Jaume I. Ho reconeix el mateix rei en la seua crònica. Tan ferotge fou la defensa que els andalusins feren del territori que fins i tot la vida del Conqueridor quedà en les seues mans en alguna emboscada. Conspiracions, batalles, paranys, setges, assalts, revoltes, treves, traïcions i un pacte signat i trencat marcarien a foc una relació que acabaria amb el valent sarraí traït a colp de suborn, exiliat per a sempre dels que foren els seus dominis. O això semblava perquè, tot i els díhuit anys de desterrament, els destins del visir i del rei encara s'haurien de creuar, heroicament, a les portes de la mort.

Per acostar-nos a aquests fets històrics comptarem amb la presència de Daniel Olmo Boronat il•lustrador de la novel•la gràfica Al-Azraq, el mal son de Jaume I, guionitzada per Just Sellés. El llibre es fruit de més de tres anys d'un rigorós treball de recreació dels escenaris i protagonistes per reconstruir els castells i els paisatges de la Muntanya a mitjan segle XIII, per ambientar l'armament, les eines, els costums i el dia a dia d'una època que fou convulsa.

L'acte tindrà lloc el diumenge 25 de setembre a les 12:00 hores, a l'ermita de Sant Roc, l'edifici medieval més antic de Carcaixent.

A més de presentar la novel•la gràfica, aprofitarem per a conèixer els treballs que s'estan realitzant per a recuperar les pintures murals gòtiques de l'ermita, de la mà de Tona Zalbidea, directora facultativa de la intervenció. Un bona ocasió per a retrobar-nos amb la nostra història i el nostre patrimoni.

 

Daniel Olmo (Alcoi, 1973) és dissenyador i il•lustrador, llicenciat en BellesArts per la Universitat de Sant Carles. Ambmés de 20 anys d'experiència, ha realitzat treballs de diferent caire dins del món plàstic i s'ha especialitzat en el sector del disseny i la il•lustració. La seua passió per la música l'ha portat a col•laborar des dels seus inicis professionals amb el grup de cançó Verd Cel. Ha publicat diferents treballs d'il•lustració i còmic amb l'Editorial Bromera, Edicions 96 i Sembra Edicions. Des del 2016 realitza les portades i la maquetació de la revista SAÓ de manera periòdica.

 

Just I. Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d'obres públiques, professió que abandonà l'any 2008 per dedicar tot el seu temps i esforç a l'escriptura. En 2009 es proclamà finalista del premi Azorín de novel•la i ja des d'aleshores treballà en un projecte literari ambiciós i apassionant que l'any 2014 el portà a publicar la seua primera novel•lahistòrica: Al-Azraq el Blau. Crònica de la conquesta de La Muntanya, que és l'obra que ha inspirat esta novel•lagràfica. És l'autor també dels foto-llibresAl-Azraq. El visir que somiava la Muntanya, Diània. Terra nostra i Diània. Paisatges costaners.

 

 

Noticias #Carcaixent

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA