Tus Noticias de La Ribera

Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira se celebraran el 10 de novembre

• L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, el secretari autonòmic de Cultura i Educació Ximo López junt al el regidor de Cultura Alfred Aranda i l'editor de Bromera Josep Gregori, presenten les novetats del certamen i anuncien que els originals es poden presentar fins al 16 de juliol, inclòs

• Tomàs Llopis, autor de l'obra guanyadora del Premi de Novel•la Ciutat d'Alzira 2022 ha presentat la seua obra

L'alcalde d'Alzira Diego Gómez, el secretari autonòmic de Cultura i Educació Ximo López, el regidor de Cultura del municipi Alfred Aranda i l'editor de Bromera Josep Gregori, han presentat dimecres dia19, a la Biblioteca Municipal d'Alzira, la nova edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira, que tindran com a lema «Dones que han fet història» en homenatge a Carme Miquel.

El tradicional sopar dels Premis se celebrarà el 10 de novembre i, com a principal novetat, cal destacar que La Conselleria d'Educació, Cultura i Esports patrocina el Premi de Narrativa Juvenil Carme Miquel, dotat amb 16.000 euros. En eixe sentit l'alcalde d'Alzira ha recordat que "Des de Fuster a Carmen Miquel els premis literaris formen la nostra identitat com a poble.

Premis i veredictes
Els originals es poden presentar en format PDF a través del web www.mundoarti.com fins al dia 16 de juliol a les 23:59 hores, per a les següents categories: el35é Premi de Novel•la Ciutat d'Alzira patrocinat per l'Ajuntament d'Alzira i dotat amb 16.000 euros; el Premi de Narrativa Juvenil Carme Miquel, dotat amb 16.000 euros; el 28é Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, dotat amb 3.000 euros; el 25é Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, dotat amb 8.000 euros; el 18é Premi de Poesia Ibn Hafaja, dotat amb 5.000 euros; el 18é Premi de Teatre Palanca i Roca, dotat amb 6.000 euros, i el 8é Premi Internacional Enric Solbes d'Àlbum Il•lustrat Consorci Ribera i Valldigna, dotat amb 6.000 euros. Les obres candidates al 29é Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, dotat amb 12.000 euros, es podran presentar fins al dia 15 de setembre.

Això suposa, tal com han explicat els representants de l'Ajuntament, que la dotació total dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira ascendeix a 72.000 euros.

El veredicte dels premis de novel•la, divulgació científica, assaig i poesia es faran públics la nit de del 10 de novembre, en el transcurs de la ja tradicional gala literària que organitzen Bromera i l'Ajuntament d'Alzira per a lliurar els guardons. Però, en el cas del Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca, el veredicte es coneixerà el 27 d'octubre. Així mateix, les persones guardonades en el Premi de Narrativa Carme Miquel, el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i el Premi Internacional Enric Solbes d'Àlbum Il•lustrat Consorci Ribera i Valldigna es coneixeran el 3 de novembre. Amb tot, els huit guardons es lliuraran oficialment durant la gala del 10 de novembre, en la qual els guanyadors i les guanyadores rebran el trofeu dissenyat per Manuel Boix.

Jornades culturals
Com ha explicat el regidor de Cultura, Alfred Aranda, "no només és un certamen literari, el mes d'octubre inundem la ciutat de cultura amb les ja tradicionals campanyes de comerç i hostaleria, jornades i xarrades al voltant de la figura de Carme Miquel i un complet programa que té com a objectiu portar la cultura a la ciutadania. Cultura de proximitat i oberta a tota la ciutat".

Segons Josep Gregori, l'editor de Bromera, «la novel•la guanyadora del X Premi de Novel•la Ciutat d'Alzira, "Aigua en cistella", de Carme Miquel, és la novel•la més editada de Bromera».

 

Obres guanyadores del 2022
En la roda de premsa també s'han presentat les obres publicades fins al moment de l'edició de 2022, i per això s'ha comptat amb la participació de Tomàs Llopis, guanyador del Premi de Novel•la amb l'obra "Cremareu aquesta carta", una obra que ens acosta a la revolta de les Germanies a través de la mirada crítica d'una dona. També s'han presentat el Premi de Teatre Palanca i Roca, "Carn humana", de Josep Julien, el Premi Extraordinari de Narrativa Juvenil Alzira Capital Cultural Valenciana, "Cinturó de sang", de Rosa Sanchis, i "A colps", de Francesc Pastor, Premi IbnHafaja de Poesia. La resta de títols guardonats es publicaran abans de la tardor del 2023.

Consulta les BASES completes de la convocatòria ACÍ.

 

 

Noticias #Cultura Alzira

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA