Tus Noticias de La Ribera

Alzira acull el dimecres la cinquena Jornada d’Aigües Potables i Residuals en la Ribera

• Ja estan inscrites més de 60 persones en este esdeveniment d'àmbit comarcal

Un any més la Casa de la Cultura d'Alzira celebra esta cinquena jornada, que enguany tractarà diversos aspectes relacionats amb el cicle integral de l'aigua i la seua reutilització sota el títol "L'Aigua: Solució per a la Descarbonització i millora del Medi ambient". Com en les passades edicions compta ambamb la col•laboració de la Generalitat Valenciana, Global Omnium, Tus Noticias de la Ribera i l'Entitat de Sanejament d'Aigües de la Ribera així com CVI, Control de vessament industrial.

Tal i com ha explicat l'alcalde d'Alzira, Alfons Domínguez l'aigua va a convertir-se en l'or liquid d'este segle i cada vegada va a ser un bé més escàs i cal estudiar la seua reutilització. "Des del inici d'estes Jornades, l'Ajuntament d'Alzira ha impulsat este tipus d'actuació centrada en un tema tan interessant, no només per a Alzira, sinó per a tota la comarca. Esperem que un any més els assistents puguen aprendre i mostrar les seues experiències per a poder traure conclusions profitoses per a tots" ha explicat l'alcalde en la roda de premsa de presentació celebrada este matí.

Al llarg de la Jornada i a través de 4 taules redones es tractaran diverses vessants per a plantejar solucions per a la reutilització, subvencions europees que es poden utilitzar per adaptar-se a la nova normativa, casos d'èxit a la comarca, o digitalització i monitorització entre altres. El regidor d'obres i infraestructures públiques, Vicent de la Concepción, ha donat compte del programa complet que se celebrarà el pròxim dimecres 22 de novembre de 10:00 a 14:00 hores, en la Casa de la Cultura. "Vull agrair als patrocinadors la seua participació en este esdeveniment que té com a objectiu buscar solucions per a estes problemàtiques per a cuidar els nostres recursos naturals; reutilitzar l'aigua per a poder mantindre un subministrament de qualitat" ha assegurat el regidor.

També han assistit a la presentació la representat de CVI, Mónica Escandell i el director de Màrqueting de Global Omnium, Elías Colom, que han insistit en la importància de cuidar del cicle de l'aigua a través d'estes taules redones, que esperes resulten d'interés per a tots els assistents. Entre altres comptarem amb testimonis d'altres Ajuntaments de la Ribera com: Carlet, L'Alcudia, Sueca o Algemesí o la participació de la Confederació Hidrográfica del Xúquer.

Per la seua banda el representants de Global Omnium, ha manifestat que com a empresa experta en aigua consideren essencial tractar l'estalvi d'Aigua i han fet referència al concepte "Moviment d'Aigua Positiva" que consisteix en estalviar, es a dir no fer ús d'un recurs que deixa els valors de l'aigua en positiu, "una missió que ens correspon a tots i una necessitat per al medi ambient . Deixar de fer ús del recurs implica deixar de bombejar, per exemple"

L'assistència a les jornades és gratuïta i està enfocada a tècnics, regidors i empresaris, tot i que també està oberta al públic en general fins a completar l'aforament de dos centes persones. Pel moment ja hi ha més de 60 persones inscrites

Els interessats a assistir han d'inscriure's al següent enllaç https://controlvi.com/jornadas-sobre-aguas-potables-y-residuales-en-la-ribera/

PROGRAMA
V Jornada d'Aigua Potable i Residual a la Ribera.

"L'Aigua: Solució per a la Descarbonització i millora del Medi ambient".

LLOC Sala d'actes Casa de La Cultura de l'Ajuntament d'Alzira.

DATA 22 de novembre a les 10:00 hores.

10:00:h. INAUGURACIÓ JORNADA

Alfons Domínguez- Alcalde Alzira

Vicent de la Concepció Chordá- Regidor d'Obres i Infraestructures Públiques Ajuntament d'Alzira

10:30-11:00 h. Mesa 1 "Millores en el servei de l'aigua dels municipis de la Ribera"

Borja Marí Barés- 1r Tinent Alcalde de l'Ajuntament de Carlet

Andreu Salom- Alcalde de l'Ajuntament de L'Alcudia

Joan Carles Vázquez García – Regidor de Serveis Municipals, Ajuntament de Sueca

11:00- 11:30 h. Mesa 2 "Casos d'èxit en la gestió mediambiental del municipi"

Xelo Bisbal – Enginyera Municipal de Serveis Ajuntament d'Alzira

Javier Camarasa, Enginyer Municipal Ajuntament d'Algemesí

Marta Lloret- Dpt. Enginyeria en Global Omnium

11:30-12:00 h. Mesa 3 "Reutilització de l'aigua: Oportunitats verdes"

Manolo Planells- Secretari de la Sèquia de l'Or

Jose Carbonell- Col•legi Enginyers Agrònoms de València

Enrique Albors- Gerent EDAR Pinedo

Marta Maña – Cap de l'Àrea de Qualitat d'Aigües. Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ)

12:00-12:30 h. Mesa 4 "Digitalització i monitoratge del sanejament: Solucions per al compliment del RD 665/2023"

Javier Ortega- Responsable Sanejament Global Omnium

Miguel Angel Hernández - Delegado Comercial Lacroix Environment

Marta Maña – Cap de l'Àrea de Qualitat d'Aigües. Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ)

 

12:30-13:00 h. Conclusions dels PERTEs: Oportunitats en municipis de la Ribera

Miguel Angel Ayllon- Responsable de Plans PERTE en Global Omnium

Cessar Bonilla – Responsable de l'Àrea de Sector Públic en FI Group

13:00- 14:00 h. VI D'HONOR per cortesia del *Ajuntament d'Alzira

 

 

Noticias #Alzira

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA