Tus Noticias de La Ribera

XXVI Setmana Cultural Associació Cultural Falla Plaça Malva

PROG M FILEminimizerXXVI Setmana Cultural de l'Associació Cultural Falla Plaça Malva, del 18 de gener al 26 de febrer de 2018, 30 ANYS, "Amb la llengua fora", "La nostra llengua".

EXPOSICIONS A LA CASA DE LA CULTURA: del 18 de gener al 11 de febrer de 2018.

Sala 1.
Vocals: Grafies d'una llengua.

Exposició col•lectiva multidisciplinària, comissariada per Alba Fluixà.

Reflexió artística al voltant del poder de les lletres i les paraules.

S'exposarà també al Museu de la Festa d'Algemesí a partir del 15 de febrer, dia en què se celebrarà la inauguració a les 19.30 h.

Sala 2.

POP EYE de Toni Colomina.

Una recopilació de nous i antics treballs en molt diversos formats i tècniques, però sempre reflectint la mirada "pop" tan peculiar de l'artista.

Sala 3.

Connectats pel valencià.

És una exposició de materials usats en campanyes per a la promoció lingüística en l'àmbit local, fruit de la col•laboració de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València.

Pati Porticat: 30 ANYS, "Amb la llengua fora". La història en imatges.

 

Activitats Gener:

Dijous 18 Auditori Casa de la Cultura. A les 19:30 h .- Inauguració de la XXVI Setmana Cultural i de les exposicions. Actuació de la Colla de Figues.

La integren unes 20 alumnes l'EMTiD d'Algemesí i està dirigida per Ma Salut Alcalà.

"La idea de formar una "espècie" de colleta de dones va sorgir durant una quedada que férem unes quantes dolçaineres i companyes. Comentàvem un article que havíem llegit escrit per Xavi Richart sobre la integració i l'augment de la participació de la dona en el món de la dolçaina i el tabalet i ens adonàrem que n'érem moltes i que juntes podíem fer coses per reivindicar el paper i la presència de la dona al món de la música, i del tabal i la dolçaina en particular".

.- Presentació de les exposicions a càrrec dels seus autors.

.- Salutació del representant de l'Associació Cultural Falla Plaça Malva i autoritats.

.- Obertura de les exposicions i mistela d'honor, acompanyada d'una degustació de bunyols.

Presentarà l'acte Vicent Climent, professor i membre de l'equip del Tro d'avís.

Dijous 25 Sala 1 d'exposicions Casa de la Cultura, a les 19:30 h.

Presentació llibre La remor del vent de l'escriptora Mari Carmen Sáez, publicat per El Petit Editor. Presenta Isidre Crespo. Hi haurà un recital i un cafè-tertúlia amb l'autora.

Dimarts 30 Auditori Casa de la Cultura, a les 19:30 h .

-Recital presentació del llibre Versos (per)versos de Salvador Bolufer, publicat per Edicions 96.

Un conjunt de paròdies burlesques, gentileses divertides i sarcasmes sociopolítics conformen els principals aspectes d'aquesta concentració de versos salvatges de rima acurada i de caiguda satírica –de vegades corrosiva–.

Activitats Febrer:

Dijous 1 Auditori Casa de la Cultura, a les 19:30 h.

«Versos a l'Illa». Concert/Recital de poesia. Lectura de poemes d'Ibn Khafaja i inspirats en la seua obra. Amb actuació musical a càrrec d'Enric Casado. Es presentarà també L'antologia poètica d'Ibn Khafaja publicada pel Consell Valencià de Cultura.

Dimarts 6 Auditori Casa de la Cultura, a les 19:30 h.

Presentació de la novel•la infantil Peter Pan i la desaparició del foc de Josep Antoni Fluixà, publicat per Edicions Bromera.

Dijous 8 Auditori Casa de la Cultura, a les 
19:30 h .

.-Presentació del llibre de la Falla Plaça Malva, Tro d'avís 2018.

"Amb la llengua fora", s'ha dissenyat com una campanya de promoció del valencià, la llengua genuïna dels valencians i les valencianes. Per aquest motiu, la seua part principal s'ha estructurat en set capítols que corresponen a cada una de les nostres set vocals, perquè és una de les característiques que diferencia la nostra llengua del castellà.

El resultat és un llibre coherent, àgil i, sobretot, divertit i entretingut: un llibre crític i amb un missatge d'esperança a favor del valencià.

.-Concessió del Guardó d'Or 2018 a EDICIONS BROMERA en la persona de JOSEP GREGORI, en reconeixement a tot l'equip humà magnífic de l'editorial, que dia a dia treballa per fer més lliure i més gran la nostra cultura.

Presentaran l'acte Imma Guerrero, actriu i mestra, i l'actor, Carlos Galiana, amb la col•laboració de la periodista, Àngels Hernández.

Divendres 9 Auditori Casa de la Cultura, a les 19:30h .

.- Presentació de la guia didàctica "Amb la llengua fora". Una guia especial per a observar i valorar les falles, elaborada per Josep Antoni Fluixà i Alba Fluixà, amb dibuixos de Teresa Giner "Artepipa".

.- Acte de lliurament del Premi Malva Alzira de Poesia Infantil patrocinat per la Regidoria d'Educació d'Alzira.

.- Actuació del contacontes Carles Cano.

Dissabte 10 Auditori Casa de la Cultura, a les 19:30 h.

.- Concert a càrrec de Pep Gimeno "Botifarra". Cantarà, "Amb la llengua fora".

Acompanyat pel seu guitarrista Pere Ródenas interpretaran un concert on es barrejaran tradicions i costums amb cançons i romanços, això sí, tot amerat amb humor i acudits.

Dijous 22 Gran Teatre, a les 18:30h.

.- Concurs de Corals Infantils per a Col•legis d'Educació Primària.

Tercera edició d'una activitat que té com a objectiu fomentar la música vocal a les escoles, estimulant tant la creació de cors escolars com la difusió d'aquells cors ja existents als centres educatius de la nostra comarca.

Dilluns 26 Auditori Casa de la Cultura a les 20:00 h.

.- Concert d'Hilari Alonso.

Homenatge a Salvador Andrés i Pascual.

Poeta i historiador alzireny que compta amb una prolífica obra i una persona amb una molt marcada vida cultural dins de la nostra ciutat. La seua major passió intel•lectual és la poesia, encara que ha treballat altres terrenys artístics com la pintura, el dibuix, la prosa o la seua tasca com a historiador local.

.- S'anunciaran els finalistes del Premi Malva Alzira de Poesia Satírica i el Premi Murta Microrelat de Junta Local Fallera d'Alzira.

ORGANITZA:

ASSOCIACIÓ CULTURAL FALLA PLAÇA LA MALVA.

PATROCINEN:

AJUNTAMENT D'ALZIRA.

REGIDORIA DE CULTURA.

REGIDORIA D'EDUCACIÓ.

ACADÈMIA ATENEA.

COL•LABOREN:

CASA DE LA CULTURA.

FUNDACIÓ BROMERA.

MUMA.

ALZIRA RÀDIO.

ONDA CERO.

SERVAL.

UNITAT DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA.

DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA.

ESCOLA D'ART I SUPERIOR DE DISSENY DE VALÈNCIA.

ASSOCIACIÓ D'ESTUDIS FALLERS.

ARXIU MUNICIPAL D'ALZIRA.

BIBLIOTECA MUNICIPAL D'ALZIRA.

CENTRE D'INFORMACIÓ JUVENIL D'ALZIRA.

CENTRE D'ESTUDIS EULER.

RECLAM EDITORIAL.

SOCIETAT MUSICAL D'ALZIRA.

ESCOLA DE MÚSICA SENTIR AULA SUZUKI.

GENERALITAT VALENCIANA.

 

Noticias Falla Plaça Malva

Fallas Alzira

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.