Tus Noticias de La Ribera

Programació de la XXVIII Setmana Cultural Falla Plaça Malva

escudo falla la malvaEXPOSICIONS A LA CASA DE LA CULTURA, del 15 de gener al 9 de febrer de 2020.

Sala 1

"De carn i versos" ALBA FLUIXÀ

"De carn i versos" transita per la frontera entre les arts plàstiques i la literatura, en especial la poesia. Mitjançant diverses tècniques com la pintura a l'oli, l'acrílic, l'aquarel•la, la tinta xina, la fotografia, el collage o la instal•lació s'exploren les possibilitats dels versos com a matèria prima per a la creació plàstica. L'artista es desdobla i adopta, segons el moment, diverses identitats: pintora, poeta, fotògrafa, il•lustradora... Però, tot i la multiplicitat, l'objectiu és sempre únic i es tracta senzillament de transmetre idees i emocions a través de la llum, de la línia i del color.

Exposició organitzada per l'Ajuntament d'Alzira dins de la seua programació artística amb la col•laboració de la Falla Plaça Malva.

Sala 2
"La trobada a Alzira: 25 anys després"

Enguany a Alzira tindrà lloc el 26 d'abril de 2020 la 35a Trobada d'Escoles d'Ensenyament en Valencià, 25 anys després de l'última que es va fer a Alzira. Per això, amb motiu d'aquesta efemèride, s'ha volgut fer un xicotet acte de record i d'homenatge a la desena trobada. En aquest sentit, l'exposició recull un ampli reportatge fotogràfic, amb notícies periodístiques, de la desena Trobada. Col•laboren els col•legis Tirant lo Blanc i Alborxí.

Sala 3
"Crítica i foc"

Exposició col•lectiva amb obres d'artistes plàstics d'Alzira i de la comarca que tracten temàtiques relacionades amb la crítica, la sàtira i el món de les falles, entre altres.

Col•labora l'Associació d'Artistes Plàstics i Visuals d'Alzira i Comarca.

Activitats:

Gener.

Dimecres 15. Auditori Casa de la Cultura.

19:30 h. Inauguració de la XXVIII Setmana Cultural i de les exposicions.

Comptarem amb l'actuació de dansa espanyola a càrrec de la jove ballarina d'Alzira, Maria Belda García.

Nascuda a Alzira l'any 2002. Comença en l'acadèmia "Paso a Dos" de la nostra ciutat als sis anys, fent allí el grau elemental en el qual practicava dansa clàssica, espanyola i contemporània. Actualment compagina els estudis de 2n de batxillerat a l'IES Rei en Jaume amb els estudis de 6é de professional de dansa espanyola en el Conservatori Professional de Dansa de València. Ha assistit a classes en la "Escuela de Arte Flamenco y Danza Española Amor de Dios", en Madrid de la mà de ballarins com Lidon Patiño, Alfonso Losa, Teresa Laiz i Loli Jiménez i també a classes impartides per ballarins molt representatius al món de la dansa com: Eduardo Guerrero, Marco Flores o Eduardo Martínez, entre altres.

.- Presentació de les exposicions a càrrec dels autors.

.- Salutació del representant de l'Associació Cultural Falla Plaça Malva i autoritats.

.- Obertura de les exposicions i mistela d'honor, acompanyada d'una degustació de bunyols.

Presentarà l'acte: Begoña Perpiñá, periodista d'ONDA CERO d'Alzira.

Dimarts 21. Sala 2 d'exposicions Casa de la Cultura.

19:00 h. Cacau lector. Sessió d'animació lectora per a xiquets i xiquetes de Primària i Secundària, amb jocs, lectures i participació dels assistents, a càrrec de J. A. Fluixà i Beatriz Martínez i amb la col•laboració de la Fundació Bromera para el foment de la lectura. (Activitat infantil)

Dimecres 22. Sala 2 d'exposicions Casa de la Cultura.

19:30 h. Taula redona amb el títol: "35 Trobada d'Escoles en Valencià de la Ribera", que enguany portarà el lema "Arrels de terra, llavors de futur".

Amb la participació d'Alfred Aranda, regidor de cultura d'Alzira, Maria Calvo, regidora d'educació d'Alzira, Ana Ausina, mestra participant en aquella trobada i Emili Gascó, persona molt vinculada a Escola Valencia i a les trobades.

Dijous 23. Auditori Casa de la Cultura.

19:00 h. Presentació del llibre El llop vençut i altres contes mig inventats de Josep Antoni Fluixà, publicat per Edicions Bromera.

Dimarts 28. Sala 1 d'exposicions Casa de la Cultura.

19:30 h. Presentació del llibre de Quique Collado Belda, Arte, Fuego y Tradición El missatge de les Falles, Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Presentarà l'acte: Miguel Ángel Martínez.

Dijous 30. Sala 1 d'exposicions Casa de la Cultura.

19:30 h. Taula Redona homenatge a Carme Miquel, mestra i escriptora.

Amb la participació de Diego Gómez, alcalde d'Alzira, Josep Antoni Fluixa, director de la Fundació Bromera i Immaculada Cerdà, acadèmica de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Febrer

Dilluns 3. ala 1 d'exposicions Casa de la Cultura.

19:30 h. Presentació del llibre de Juan Pablo Giner, Tatuaje 2.0.

És una actualització de l'antiga copla "Tatuage" de Quintero, León i Quirga convertida en novel•la negra. La seua trama es desenvolupa a Alzira i està protagonitzada, com en moltes de les seues novel•les, per la Inspectora Elena Manzano.

Presentaran l'acte: Aureliano J. Lairon i Macarena Tabacco.

Dimarts 4. Sala 1 d'exposicions Casa de la Cultura.

19:30 h. «Versos a l'Illa». Concert/Recital de poesia i presentació del catàleg de l'exposició "De Carn i versos", editat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alzira. Es comptarà amb l'actuació musical del guitarrista Enric Casado.

Dimecres 5. Museu Faller.

19:00 h. Presentació de la Guia Didàctica del Museu Faller d'Alzira. Elaborada per Josep Antoni Fluixà i Alba Fluixà.

- Acte de lliurament del XII Premi Malva Alzira de Poesia Infantil i Juvenil.

- Comptaren amb l'actuació de Rosana Mira.

Dijous 6. Auditori Casa de la Cultura.

19:30 h. Presentació del llibre de la Falla Plaça Malva, Tro d'avís 2020.

Concessió del Guardó d'Or 2020 a Immaculada Cerdà Sanchis. Acadèmica de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Immaculada Cerdà, d'Algemesí, es tècnica lingüística, filòloga, docent i acadèmica de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Treballa a la Diputació de València des de 1990 i és cap de la Unitat de Normalització Lingüística des de 2000. Com a responsable d'aquesta unitat efectua tasques d'assessorament, planificació i control. Col•labora amb altres institucions com la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Conselleria de Cultura, l'Escola Superior d'Art i Disseny, entre altres.

Presentaran l'acte la periodista Àngels Hernández i l'actor Carlos Galiana.

Dissabte 8. Sala d'Assaig de la Societat Musical d'Alzira.

19:30 h. Concert Andreu Valor.

Després de tretze anys en solitari, prop de 1.000 concerts i huit discs a les esquenes, tornarà a Alzira en solitari per fer un tast d'aquelles cançons que li han marcat el camí i d'aquelles que prenen nou vol i que al llarg del 2020 aniran presentant-se amb el títol d'"INSURRECTE".

Dimarts 18. Gran Teatre.

18:30h. V Encontre de Corals Infantils per a Col•legis d'Educació Primària d'Alzira.

Una activitat que té com a objectiu fomentar la música vocal a les escoles, estimulant tant la creació de cors escolars com la difusió d'aquells cors ja existents als centres educatius de la nostra comarca.

Dimarts 25. Auditori Casa de la Cultura.

20:00 h. Actuació del monologuista Félix González.

S'anunciaran els finalistes del XIV Premi Malva Alzira de Poesia Satírica.

ORGANITZA:
ASSOCIACIÓ CULTURAL FALLA PLAÇA LA MALVA

COL•LABOREN:
AJUNTAMENT D'ALZIRA
REGIDORIA DE CULTURA
REGIDORIA D'EDUCACIÓ
REGIDORIA DE PATRIMONI CULTURAL
ACADÈMIA ATENEA
CASA DE LA CULTURA
FUNDACIÓ BROMERA
ALZIRA RÀDIO
ONDA CERO
SERVAL
ONCE
MUSEU MUNICIPAL D'ALZIRA – MUMA
ASSOCIACIÓ D'ARTISTES PLÀSTICS I VISUALS D'ALZIRA I COMARCA
COL•LEGIS TIRANT LO BLANC I ALBORXÍ
ASSOCIACIÓ D'ESTUDIS FALLERS
FEDERACIÓ LLETRES FALLERES
XARXA VALENCIANA MUSEUS FALLERS
ARXIU MUNICIPAL D'ALZIRA
BIBLIOTECA MUNICIPAL D'ALZIRA
CENTRE D'INFORMACIÓ JUVENIL D'ALZIRA
TRENCADIS LLIBRERIA D'ALZIRA
RECLAM EDITORIAL
SOCIETAT MUSICAL D'ALZIRA
GENERALITAT VALENCIANA

 

Noticias Falla Plaça Malva

Fallas Alzira

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.