Tus Noticias de La Ribera

Les Festes Majors de l'Alcúdia ja estan tocant a la porta

F LA FILEminimizerDes de divendres, 30 d'agost fins diumenge 8 de setembre, un munt d'activitats festives, lúdiques, esportives, culturals, tradicionals, religioses i musicals ompliran locals places i carrers de l'Alcúdia
El tret d'eixida serà el proper divendres a les 8 de la vesprada, amb un esdeveniment cultural de primera magnitud: la inauguració de l'exposició 'Rafael Armengol. Parelles de Tiepolo'.

Comissariada pel periodista, escriptor i professor de la Universitat de València Martí Domínguez, l'exposició presenta la darrera sèrie de l'artista valencià a la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura de l'Alcúdia. Composta per una trentena d'obres, algunes d'elles de gran format, la mostra està dedicada a la pintura de la figura més representativa del rococó italià, Giovanni Battista Tiepolo, amb la qual Rafael Armengol completa un treball que troba el seu antecedent en altres sèries que reten homenatge a l'art del Renaixement.

L'endemà, a la mateixa hora -les 8 de la vesprada- i a la mateixa Casa de la Cultura, però esta vegada a la sala principal, tindrà lloc el Prego de festes 2019, a càrrec de la filòloga alcudiana Oreto Doménech Masià.
A partir d'eixe moment tot un seguit d'actes de tota mena entre els quals cap destacar la celebració de la Carrera Solidària contra el Càncer, que se celebra el dia 1 de vesprada i és una de les més participatives de la província de València.

Punt i a part mereix també la Mostra Internacional de Dansa, una celebració bianual que enguany complix ja la seua dinovena edició i que ha aconseguit dur a l'Alcúdia des de fa vora 40 anys els millors grups internacionals de danses folklòriques dels cinc continents. Enguany, l'escenari presidit per la Sènia de Sant Antoni serà testimoni de les vigoroses danses cosaques i tàrtares que ens durà el grup folklòric Yunist Podillya, d'Ucraïna, dels tangos, sirinoques i sorondongos de les illes afortunades, interpretats per La Guancheria de Tenerife, el flamenc i els balls mariners de la costa malaguenya que interpreta el grup municipal de danses de Fuengirola i, finalment, les jotes, seguidilles, polques i boleros valencians del Grup de Danses de l'Alcúdia.

Per als més joves, les vesprades de Rock al carrer a les diferents places del poble, el Ral•li humorístic, la Cavalcada del Pito i tantes altres celebracions populars que ens duran fins als dies més importants de les festes, el 7 i el 8 de setembre, dedicats a l'Entrà i la commemoració de la Mare de Déu de l'Oreto.

Estos dos dies, l'Alcúdia ix al carrer en bloc per a festejar la seua patrona. L'Entrà de la Mare de Déu és, potser el dia més important per a la gran majoria de famílies alcudianes... ja se sap, de la festa, la vespra!. Des de les sis de la vesprada a les deu de la nit de cada set de setembre el recorregut des de l'Hort de Manus a la plaça del país Valencià és seguit de forma reverencial per un públic que d'any a any ja guarda el lloc per a l'any vinent. Els afortunats que tenen casa al pas de l'Entrà se les veuen i se les desitgen per acollir amics i familiars i no negar el seient a ningú. Els menys afortunats, aquells que no tenen ni casa ni amics ni familiars al llarg dels carrers santa Bàrbara, Pintor Vergara o Sant Antoni, intenten posar cadires en els entrecreuaments dels carrers, o aguanten plantats, o se'n van directament a la plaça del País Valencià, on també actuen tots els grups, i així ja tenen el lloc per a escoltar els parlaments dels personatges: Pregoner, Pelegrí de Montagut i Maria, que any rere any interpreten els versos escrits per Innocenci Signes per a rememorar la donació de la imatge de la Mare de Déu de l'Oreto al poble.

Després d'este acte, que marca el punt àlgid de les festes, cadascú a sa casa a canviar els vestits de comparsa per les disfresses per acudir a la plaça, a la revetlla més esperada i, l'endemà, Trasllat de la Imatge de la patrona, traca quilomètrica, processó i castell de focs per a posar el remat brillant a una setmana intensa.

 

Noticias Fiestas L'Alcúdia

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA