Tus Noticias de La Ribera

Setmana Cultural de la Nova Muixeranga

NOVA MUIXERANGALa Setmana Cultural de la Nova Muixeranga s'obri a la comarca. Del 17 de Novembre al 2 de Desembre s'han programat una vintena d'actes de tot tipus amb motiu del XX aniversari de la colla.

La XIX edició de Muixerola-2017 inclourà una exposició dels cartells de Manolo Boix amb un homenatge a l'artista de L'Alcúdia i el II Trofeu de Pilota Ciutat d'Algemesí. Els actes conclouran amb l'entrega del guardó que acredita com a "Muixeranguer d'Honor" a Escola Valenciana.

Muixerola-2017 es durà a terme els caps de setmana de novembre entre el 17 i el 19, el 24 i el 25 per a culminar el dia 2 de desembre. Enguany la Nova Muixeranga s'obri a la resta de la comarca amb la intenció d'augmentar encara més els vincles i part de la programació estarà dedicada a L'Alcúdia.

És per això que el dia 25 hi haurà una exposició dels cartells del pintor i escultor de l'Alcúdia, Manolo Boix, al qual se li retrà un homenatge conjunt per part de la Nova Muixeranga i Els Negrets de l'Alcúdia.

Per segon any consecutiu, Muixerola incideix en la necessitat de recuperar al nivell que correspon a la Pilota Valenciana entre la societat d'Algemesí. D'aquesta manera el dia dissabte 18 començarà a les 10 del matí una partida de Raspall Infantil i a les 12:00h. es disputarà el II Trofeu de Pilota Ciutat d'Algemesí.

Durant aquests 7 dies hi haurà diversos concerts de música, cinema, prosa, poesia i fotografia.

D'aquesta manera divendres, dia 17, es realitzarà la presentació de la setmana cultural amb l'actuació de Toni de l'Hostal a la Casa Cantonera. Posteriorment hi haurà Cinema a la Seu amb la pel•lícula, "Melting Pot. Castellers, indis, gavindes catalans" cedida pels "Castellers de Sants".

Dissabte, dia 18, el Carrer Nou tornarà a gaudir del Trofeu de Pilota Valenciana i a partir de les 21:00 hores, la seu de la Nova s'obrirà a un sopar popular i la segona edició de Nit de Flamenc amb el grup d'artistes de "El Raval" d'Algemesí.
Com cada any, diumenge de matí se celebrarà la Festa Estellés a Carrec del grup Confiteor. Es compartirà entre els assistents la lectura de l'obra de Vicent Andrés Estellés i a continuació tindrà lloc un gran dinar gastronòmic amb Paella d'Abadejo i Ceba a càrrec d'experts en la cuina valenciana.

Divendres, dia 24, de vesprada, l'escriptor d'Algemesí Enric LLuc presentarà el també escriptor Josep Millo a la llibreria Samaruc. A partir de les 22:30 hores podrem gaudir del Concert a Dos mans de Néstor Mont i Òscar Britz, dos artistes d'Algemesí i l'Alcúdia amb un concert anomenat "Notes Compartides".

La jornada del dia 25, dissabte, inclourà tot un seguit d'actes de luxe. A les 12 hores s'inaugurarà l'exposició de Manolo Boix amb un homenatge muixeranguer a càrrec dels Negrets de l'Alcúdia i la Nova Muixeranga.

De vesprada, la casa de l'esport estarà enllestida perquè tothom puga participar en una muixeranga diferent. L'acte s'anomena "Folrem La Nova" obert també a tots els que ho desitgen. De nit, a les 2300 hores, hi haurà un Concert al Corral de la Nova amb el grup Bressolant.

Diumenge, dia 26, es convertirà en un matí dedicat exclúsivament als Fotoaficionats d'Algemesí. La Nova es traslladarà a la muntanya del Matamón, a l'Alcúdia, on alçarà una Muixeranga. Posteriorment se celebrarà el "Dinar de Germanor del XXé aniversari" amb l'entrega a Escola Valenciana del guardó que l'acredita com a Muixeranguer d'Honor per haver contribuit i a la difusió de la Nova.

Muixerola-2017 es tancarà el dia dos de desembre, a les 22:00 hores, amb un concert benèfic a l'Alcúdia sota el títol de "Cent cançons i un poema".

 

Noticias Nova Muixeranga Algemesí

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.