Tus Noticias de La Ribera

La primera edició dels premis literaris Algemesí impulsen la narrativa i la poesia infantil guardonant a les escriptores Purificació Mascarell i Teresa Broseta

prem alg 1 FILEminimizerEl món de la literatura infantil està d'enhorabona. El guardons de la primera edició dels Premis Literaris Ciutat d'Algemesí, impulsats per Andana Editorial, l'Ajuntament d'Algemesí i la Fundació Caixa-Cooperativa, ja tenen nom propi. Les escriptores Purificació Mascarell i Teresa Broseta, en la modalitat de narrativa i poesia infantil respectivament, han guanyat aquesta primera convocatòria que dóna un nou impuls al panorama de la creació literària i editorial.
Les guanyadores van recollir el premi la vesprada del divendres 13 d'abril a l'acte de lliurament que va tindre lloc al Teatre Municipal d'Algemesí Van assistir prop de 200 persones, entre les quals cal destacar la presència del conseller de Cultura, Vicent Marzà i l'alcaldessa d'Algemesí Marta Trenzano.
Una de les novetats d'aquest premis és que el llibres guardonats es van presentar en el mateix acte de lliurament, i a partir de la pròxima setmana ja es poden trobar a les llibreries. A més, les obres també estaran disponibles per a la festivitat del dia del llibre, el pròxim 23 d'abril, i també per a les Fires de llibres que es celebren aquest mes d'abril.

Premi de narrativa Enric Lluch.
El primer premi de narrativa Enric Lluch, dotat amb 3.000 euros per l'Ajuntament d'Algemesi, ha sigut per a Centre Comercial l'Oblit de Purificació Mascarell. Aquesta obra adreçada a lectors a partir 8 anys ens trasllada a l'any 2038, on dos germans decideixen anar a visitar un singular centre comercial, on diuen que van a parar totes les coses que perden els xiquets. L'aventura els farà conéixer botiguers estrambòtics, productes impensables i xiquets molt diferents d'ells. Un llibre on els lectors podran gaudir de la lectura i també reflexionar sobre el el passat i el futur, i descobrir que estan més prop del que sembla.

Purificació Mascarell és una jove escriptora que debuta en el món de la literatura infantil. Purificació Mascarell (Xàtiva, 1985) és doctora en Filologia Hispànica amb Premi Extraordinari, investigadora del teatre espanyol i de la cultura valenciana, crítica literària i escriptora. Centre comercial L'Oblit és el seu primer llibre de literatura infantil, però abans ha publicat l'obra de teatre Cavallers o l'assaig La revolució va de bo! La modernització de la pilota valenciana, ambdós en PUV.prem alg 2 FILEminimizer

Primer premi de poesia infantil.
La poesia infantil en la nostra llengua és un gènere que es mereixia un guardó, i per fi li ha arribat aquest reconeixement amb el Premi Fundació Caixa-Cooperativa d'Algemesí, amb una dotació de 3.000 euros. La guanyadora de la primera edició és l'obra Poesia de nit i de dia, de Teresa Broseta.
El recull guanyador ens recorda que la poesia està present en molts moments quotidians dels més menuts. Els versos sonen en tots els racons i en tots els instants de la vida dels infants. Hi ha poesia de bon matí i l'hora d'anar a llit, quan aprenen les taules de multiplicar o quan dibuixen, a l'hora d'esmorzar i a l'hora de sopar, quan van a la fira o quan van parc, quan aprenen a anar en bicicleta i quan somien de nit.

Teresa Broseta (Valencia, 1963) és llicenciada en Ciències de l'Educació per la Universitat de València i en Filologia Hispànica per la UNED i treballa a l'Administració. Ha rebut diversos premis literaris (Carmesina, Vicent Silvestre, Luna de Aire, Xaro Vidal, Vila de les Alqueries, Ciutat de Sagunt, Ciutat de Benicàssim, Alfons el Magnànim i altres). L'any 2001 va publicar la seua primera obra, La botiga del Carme (Ed. Bullent). Conrea especialment la literatura infantil, en tots els gèneres: narrativa (L'estiu dels pirates, Berenars amb Cleopatra, ¡Hermanos hasta en la sopa!, El flautista valent, Una caja llena de dientes, L'escarabat de Khalili, Unes vacances de profit, Supermara superheroïna per sorpresa...), poesia (Zumo de lluvia, El núvol enamorat i altres contes en vers) i teatre (No puges a l'andana, Rellotge de cucut, Pintura fresca). Ha publicat també narrativa i teatre per a adults (El soplo de la vida, Ayrin de les Alcusses, La casa de nuestros sueños, El dia de demà).

El president de la Fundació Caixa Cooperativa Algemesí, José Torrent, ha assenyalat que amb aquest premi de poesia infantil "posem el nostre granet perquè els xiquets tinguen iniciativa i entusiasme d'aprofundir en el món de la lectura que tant de bo els pot aportar i enriquir".

Per la seua banda, l'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat que la ciutat manté des de segles un compromís ferm amb les tradicions i la cultura i espera que "la creació dels premis literaris ajude a projectar la imatge d'Algemesí com a societat compromesa amb la cultura i amb la llengua".

El divendres 13 d'abril a les 17:00 hores, tindrà lloc la sessió fotogràfica de les autores guardonades al Teatre Municipal d'Algemesí. Posteriorment s'enviaran les fotografies de grup i individuals de les guanyadores als Mitjans de Comunicació. Si necessiteu més informació, podeu contactar amb Andana Editorial a través del correu Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla. i al telèfon 962 48 4382 o amb l'Ajuntament d'Algemesí al correu Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Noticias Cultura Algemesí

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA