Tus Noticias de La Ribera

La II edició dels Premis Literaris Ciutat d'Algemesí, impulsen la narrativa i la poesia infantil guardonant als escriptors Jaume Monzó i María Dolors Pellicer

premis literaris FILEminimizerEl món de la literatura infantil està d'enhorabona. El guardons de la segona edició dels Premis Literaris Ciutat d'Algemesí, impulsats per Andana Editorial, l'Ajuntament d'Algemesí i la Fundació Caixa-Cooperativa, ja tenen guanyadors.

L'escriptor Jaume Monzó ha guanyat el premi de narrativa infantil Enric Lluch amb l'obra La colla Ui l'escriptora Maria Dolors Pellicer ha guanyat el premi de poesia Infantil Fundació Caixa Cooperativa Algemesí amb el llibre Comptem cabretes i pintem ocells. L'acte de lliurament dels premis va tindre lloc el divendres 12 d'abril al Teatre Municipal d'Algemesí.

Les obres guanyadores dels premis es podran aconseguir a les llibreries a partir de la semana vinent. A més, els llibres guardonats també estaran disponibles per a la festivitat del dia del llibre, el pròxim 23 d'abril, i també per a les Fires de llibres que es celebren aquest mes d'abril.

Premi de narrativa Enric Lluch
El segon premi de narrativa Enric Lluch, dotat amb 3.000 euros per l'Ajuntament d'Algemesí, ha sigut per aLa colla U, de Jaume Monzó. Aquesta obra ens apropa, d'una manera divertida, al món de la pilota i, al mateix temps, ens ofereix un recorregut per moltes de les nostres tradicions. La colla U ens narra les aventures d'uns joves valencians que descobreixen que tenen uns poders singulars i hauran d'assumir una sèrie de missions per combatre una plaga que ataca al nostre territori. Les il•lustracions del llibre són de Miguel Ángel Giner Bou, que s'ha inspirat en els clàssics del còmic de superherois.

Jaume Monzó (La Font d'en Carròs, 1971)és llicenciat en Filologia. Fins l'any 2010 vaestar al capdavant del setmanari El Temps. D'aleshores esdedica a la docència, tant a secundària com a l'ensenyamentd'adults. En novembre de 2014 va publicar la seuaprimera novel•la, En línia, un text original i transgressor,escrit amb missatges de Whatsapp i perfils de Facebook,amb el qual va obtindre el Premi al Llibre Juvenil MillorEditat, que li va atorgar la Generalitat Valenciana.Ha conreat també el relat breu en diverses iniciativescol•lectives. L'any 2015 va participar en el llibrePremiCarolina Planells contra la violència de gènere,amb el relat T'estime tant. Una història que alerta sobreles relacions obsessives, en la qual torna a explorar elsformats virtuals. En desembre de 2017 va participar enel llibre Vols dir que som això? (Llegir en català) amb elconte Va de bo! Una història que tracta d'explicar l'ambientdels trinquets i de la pilota, esport del qual és ungran aficionat.
La Colla U és la seua primera incursió en la literaturainfantil.

Premi de poesia infantil

La poesia infantil en la nostra llengua és un gènere que mereix un reconeixement, i per aquest motiu aquest premi és pioner en l'impuls de la creació poètica per a infants. La guanyadora d'aquesta segona edició és l'obraComptem cabretes i pintem ocells, de Maria Dolors Pellicer.

El recull guanyador és una invitació a viurela vida amb poesia. A deixar-se portar per la màgia dels versos i descobrir la bellesa de les coses xicotetes que ens envolten. Gaudirdel vol d'uns estornells a la poqueta nit, de l'olor ques'escampa pel poble quan s'encenen les ximeneres, de lalluna que es muda en dies de festa i del sol matiner. Sentirl'escalfor de qui estimes i t'estima.

Maria Dolors Pellicer (Oliva, 1956) és autorad'una bona quantitat de llibres per a infants i joves,tant de narrativa com de poesia. Entre d'altres,recordem La bandadels superbruts,Fil que penja,Versos diversos i La selva en vers.

Les imatges amb què Irene Bofill ha il•lustratel poemari guanyador hi aporten una grandosi de tendresa i una mirada molt personal.andana editorial Algemesí

 

 

 

Noticias Cultura Algemesí

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA