Tus Noticias de La Ribera

‘Per a sempre, Poble’

Sota aquest lema Cullera celebra la festivitat del 9 d'octubre amb una àmplia programació en la qual es recupera, després de dos anys sense realitzar-se a causa de la pandèmia, el mercat medieval i l'entrada del Rei Jaume I

El Club de Futbol Cullera, la historiadora Mª Lluisa Chofre Navarrete, l'arqueòloga Magdalena Monraval Sapiña, el fundador del Club de Rugbi de Cullera, Juan PalomaresCorella i a títol pòstum Emili Renard Vallet, creador de Cullera Laica, rebran els Distintius 9 d'octubre

Ja coneixem els guardonats amb el "Distintiu 9 d'Octubre" 2022 a Cullera. En el ple extraordinari celebrat aquest dimarts la corporació municipal ha acordat per unanimitat concedir aquesta distinció en la categoria col·lectiva al Club de Futbol Cullera, i a títol individual a Mª Lluisa Chofre Navarrete, a Magdalena Monraval Sapiña, a Juan Palomares Corella i a títol pòstum a Emili Renard Vallet.

«Atorguem aquestes distincions com a agraïment i reconeixement a aquelles persones i col·lectius que ajuden a difondre la cultura i els valors del nostre poble, sent a més un exemple d'esforç, honradesa, generositat i dignitat per a la ciutadania», ha manifestat l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor.ple extraordinari Distintius 9 doctubre 2022 FILEminimizer

El consistori ha concedit enguany el distintiu en el seu vessant col·lectiu al Club de Futbol Cullera pel seu centenari i per promoure l'esport i difondre el nom de Cullera per tota la Comunitat Valenciana.

Un de les insígnies individuals és per a Mª Luisa Chofre Navarrete, mestra i historiadora, per tota una vida dedicada a la investigació i publicació d'estudis històrics, molts ells sobre els orígens de la nostra ciutat, com per exemple els de la ubicació de les mítiques ciutats de l'antiguitat Sicania i Sucro.

Per la seua trajectòria com a professional de l'arqueologia i la restauració rebrà el 'Distintiu 9 d'octubre' Magdalena Monraval Sapiña. Magdalena destaca per la seua gran faena en la recuperació i dignificació del patrimoni històric local, en concret els seus treballs i estudis sobre la muralla de la Vila, la recuperació del retaule barroc de Sant Llorenç, les excavacions arqueològiques del Castell de Cullera o les aportacions arqueològiques al coneixement de la Cullera romana.

També rebrà aquest distintiu Juan Palomares Corella com a reconeixement a tota una vida de treball constant i plena d'èxits en l'esport i en la cultura de Cullera, a través de la seua vinculació amb el Cullera Rugbi Club, del qual és fundador, i de la Societat Ateneu Musical, entitat de la qual ha sigut president durant 2015-2021.

A més el consistori ha concedit a títol pòstum el 'Distintiu 9 d'octubre' a Emili Renard Vallet, músic, docent, investigador i compositor. Emili va fundar en 2007 l'associació 'Cullera Laica', sempre va ser una persona emprenedora amb una enorme capacitat de treball, d'investigació i de lluita incansable en defensa de la justícia i la llibertat.

Acte de lliurament
La cerimònia oficial de lliurament dels 'Distintius 9 d'Octubre' tindrà lloc el dissabte 8 d'octubre a partir de les 20:00 hores, a l'Auditori Municipal del Mercat.

El Distintiu 9 d'Octubre és el més alt reconeixement que atorga la ciutat de Cullera amb motiu de la festivitat de totes i tots els valencians, a persones o entitats locals que han destacat en les seues trajectòries personals o professionals.

Programació cultural i festiva
Amb una màquina del temps que transportarà als més xicotets a l'època del Rei Jaume I, la companyia Tramant Teatre iniciarà el divendres 7 d'octubre els actes commemoratius del 9 d'octubre a Cullera. Serà a les 18:00 hores, a la Biblioteca Infantil.

També el divendres, a les 18:30 hores, tindrà lloc un dels actes més emotius de la programació del 9 d'octubre, amb el descobriment de la placa commemorativa del nou carrer dedicat al piragüista olímpic José Marí Colom.

A les 19:00 hores, començarà el mercat medieval, que enguany estarà situat en el Passeig Doctor Alemany, l'obertura oficial del qual tindrà lloc aquest dijous a la vesprada, després de la gran transformació a la qual ha sigut sotmés per a convertir-se en «un espai per a les persones, un passeig que torna a ser un passeig», tal com ha afirmat el primer edil.

A les 20:00 hores, tindrà lloc l'encesa de llums del carrer Sant Úrsula, un carrer que ha sigut completament remodelada per a solucionar la falta d'il·luminació i el gran desnivell que patia. La solució que s'ha implementat des de l'ajuntament ha sigut suavitzar el desnivell i il·luminar més l'espai de manera original i acollidora.

Ja el dissabte 8 d'octubre el grup Ramonets oferirà un divertit concert per a públic familiar a la Casa de la Cultura. I a la vesprada serà la Muixeranga de

Cullera la que actuarà als Jardins del Mercat just abans de la celebració de l'acte institucional de lliurament dels distintius 9 d'octubre a l'Auditori Municipal.

Quan arribe la mitjanit es dispararà un castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Vulcano en el pàrquing del Prat.

El diumenge 9 d'octubre els actes festius començaran a les 12:00 hores, amb danses populars i muixeranga a càrrec de la Colla Pas Pla, de l'Escola Municipal de Tabal, Dolçaina i Danses, i de la Muixeranga de Cullera en la Plaça d'Espanya enfront de la Casa Consistorial.

A més el diumenge, a partir de les 13:30 hores, se celebren les XII Jornades Gastronòmiques Marineres 'Ciutat de Cullera' en el port pesquer de la localitat.

A les 14:00 hores, la pirotècnia Vulcano dispararà una mascletá en el pàrquing del Prat.

El Dia del Poble Valencià finalitzarà amb la recreació històrica de l'entrada del Rei Jaume I pels carrers del centre de la ciutat.

programació 9 doctubre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noticias #Cullera

La Ribera

TNR

netllar600x100 Banner3

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA