Tus Noticias de La Ribera

Tornen a estrenar “modus vivendi”

Fa setmanes que estic intentant escriure este article d'opinió, per fí he pogut acabar-lo, arriba amb un poc de retras, pero no volía deixar pasar la oportunitat de dir el que pense de lo ocorregut en el passat Ple d'Octubre en relació als sous de l'Alcalde i els regidors alliberats.

En el Ple d'Octubre i després de diversos intents fallits de recuperar novament tot el sou, en poc mes de dos mesos, l'Alcalde i els regidors amb dedicació, ho conseguiren. Això, sí que ha sigut donar solució a un problema ràpida i eficaçment, es nota que els tocava de prop, perdó, millor dit, a la butxaca (al seua, clar). S'ha donat molta pressa l'Alcalde de Carcaixent a solucionar este problema de butxaca, ja ens agradaria que posara el mateix interés, eficàcia i rapidesa a solucionar molts dels problemes que li exposen els ciutadans de Carcaixent, els que Paco Salom es comprometia a resoldre quan els demanava el vot fa un poc més d'un any. "Estrenem poble" deia en la seua campanya electoral, però l'única cosa que els ha interessat estrenar, de moment, és el "modus vivendi" del nou Equip de Govern de Compromís i "arrimats".

Acusava el Bloc en la revista Gent del 2007 al govern del PP d'acontentar als regidors del seu grup, el Sr. Salom està fent el mateix, acontentar a la major part de Compromís amb una retribució primada, bé per estar alliberats o bé per ser membres de la Junta de Govern.

Dia vosté en el seu discurs d'investidura, fa poc més d'un any, que treballaria pel poble, que introduiria noves formes de fer política municipal, amb realisme i sentit comú, des de la participació, el diàleg i la pluralitat i amb la transparència per bandera, ara després d'un any podem dir-li que pluralitat molta, diàleg res, participació menys i això de la transparència per bandera, està comprovat que no parlava de la bandera que nosaltres pensàvem, transparència només per a omplir-se la boca.

És molt greu abordar unilateralment temes tan importants com este, el del seu sou, no se si és conscient que només és titular temporal del poder, no és el propietari. El seu és autoritarisme, la seua forma d'exercir el poder és incompatible amb un estil democràtic, vosté pensa que té el monopoli de la veritat i la raó, confundix majoria simple amb absoluta, pareix que tants anys de convivència amb la seua antecessora en el càrrec l'han fet adquirir mals hàbits, tants anys de colegueo no li han portat gens bo i a estes altures ja dubte de si el discipul ha superat la mestra o la mestra era el discipul. Ja ho diu el dicho "qui és gita en un coixo, a l'any coixo i mig", 16 anys han donat per a molt.

En una entrevista el passat 15 de Julio dia l'Alcade, que no s'arrepentía de no lligar-se a ningú, i treapit diguent que, l'oposició estava molt fraccionada i que fent les coses amb sentit comú, negociant punt per punt, sempre podia trobar un aliat bo, vàlid, que pensara en els interessos del poble, pues bé pareix que, no son els interessos del poble els que li han fet buscar un aliat, els que li han fet lligar-se a Reiniciem, sino els seus propis interessos, el seu sou. Vosté no pensa en els interessos del poble, perquè en lo fraccionada que estaba l'oposició, pareix que hem tingut més capacitat de dialogar, per a posar-nos d'acord pensant en els interessos del poble, que vosté i el seu equip de govern, aixó si, fins que els han tocat la butxaca, ahí ja s'acabat aixó de no lligar-se a ningú. Confirmava en ixa entrevista que no es va equivocar amb el plantejament, crec que dos mesos després de les seues declaracions, no pensarà el mateix, aixó es un logro seu, un delspocs que soc capaç, hui per hui, de atribuir-li.

Inclús es va atrevir a valorar el seu sou comparant-ho amb un cap de secció de la Generalitat, que no era un funcionari base, però al que va qualificar d'un no res, que prepotencia!. I va dir que el sou s'havia de valorar també en funció de la gestió, va dir que el sou que li quedava després de la reducció aprovada es desproporcionat amb la responsabilitat i sap que, com ja li vaig dir a la seua antecessora, té vosté sort de gestionar en l'ambit públic, si gestionara en una empresa privada, faria mesos que estaria en el carrer. En poc mes d'un any ha aconseguit que l'Ajuntament (l'empresa que debía gestionar) no funcione, ha segut capaç d'aconseguir que la plantilla municipal estiga totalment enfrontada, desmotivada, que busquen llocs en altres ajuntaments per fujir d'açí, no dona sol.lucions a molts problemes, com es sol dir "no es lleva la pasta dels dits", no es capaç de formar un pressupost municipal, governa amb un pressupost aprovat al 2014 per el Partit Popular i sembla que están comodos amb ell, que les polítiques i el projecte del PP no diferix molt del de Compromís en Carcaixent.

Una de les coses que hem crida l'atenció de la proposta que ens presenta per recuperar el sou, es que diga que discrepa amb les conclusions de l'informe del Secretari. Vosté discrepa dels tècnics?, no me puc creure eixa discrepancia, vostè que sempre fa les coses perque els tècnics ho diuen, que els utilitza d'excusa per fer el que vol, per lo vist, discrepa quan l'interesa.

Diu que la reducció de les retribucions és desproporcionada o considerable, en el seu cas eren 800 euros mensuals, però això pot ser forà perquè es partia d'una quantitat prou elevada, ja sap com funcionen els percentatges, jo considere el contrari, amb la rebaixa aplicada encara cobra vosté quatre vegades el SMI i les altres regidores tres vegades. No crec que eixa rebaixa li impedisca desenrotllar les seues funcions com alcalde, mes tenint en compter que deu tindre una forta vocació de servici public, porta mes de 20 anys en política.

Esperem que amb la mateixa rapidesa resolga en un futur els problemes dels veïns, dels treballadors municipals i dels regidors de l'oposició que esperen des de fa mesos una resposta o una solució als nostres recursos de reposició, eixos que vostè diu que s'han de resoldre amb 30 dies, o es que el plaç sols conta per al seu recurs?.

I per finalitzar li diré, que al final, les formes que vosté està utilitzant en este assumpte i en nosaltres, no van a portar-li res bo, lo lamentable es que, com sempre, qui pagarà "el pato" serà el poble de Carcaixent, mentres vostès, continúen estrenant "modus vivendi".

 

Opinió Ana Calatayud

Ana Calatayud

Concejal Ayuntamiento Carcaixent desde 2011.

Administrativa en Asesoria Fiscal y Laboral.

Empresaria Local.

Presidenta Asociación Empresarial de Carcaixent.

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA