Logo
Imprimir esta página

Llegir en valencià, rep el suport de l’Ajuntament d’Alzira

  • Viernes, 16 Junio 2017 09:43
  • tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente

leer  valenciano FILEminimizerL'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, acompanyat del regidor d'Economia, Hisenda i Joventut, Albert Furió i el regidor d'Agricultura i Medi Ambient, Pep Carreres, han acudit a la presentació de la campanya "Llegir en Valencià, les nostres contalles" de la Fundació Bromera per la Foment de la Lectura.

L'acte celebrat a la localitat alzirenya, ha comptat amb la participació de personalitats del món de la literatura, la política o la música, com és el cas de Pep el Botifarra, que també ha actuat.

Des de l'Ajuntament s'ha col·laborat a difondre aquesta campanya per la importància que comporta que els més menuts coneguen la tradició literària de la nostra terra. En eixe sentit, l'alcalde d'Alzira ha manifestat el seu suport a esta campanya que suposa d'una banda el foment dels autors en valencià i d'altra la difusió de la nostra cultura.

«Llegir en valencià, les nostres contalles» és una campanya que naix amb l'objectiu de fomentar la lectura, promocionar el valencià i aconseguir que les nostres contalles tradicionals perduren en el temps. En la col·lecció d'11 llibres, que es podran aconseguir cada dissabte i diumenge amb els diaris Levante-EMV i Información, hi ha sucoses històries elaborades a partir d'una contalla popular valenciana, una secció explicativa amb curiositats relacionades amb la història, un glossari de paraules i recomanacions de llibres d'autors valencians.

El 2017 fa dotze anys que la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura impulsa la campanya «Llegir en valencià» amb la clara intenció d'estimular la lectura i donar a conéixer els costums i les tradicions del poble valencià. Per tal d'aconseguir-ho, s'ha editat una col·lecció de llibres de lectura fàcil, assequibles per a tots els públics i que tindran com a temàtica principal les contalles que ens contaven els nostres iaios i iaies.

Es tracta de textos de gran qualitat literària, escrits per a l'ocasió per autors destacats del panorama literari actual valencià com ara Carles Cano, Francesc Gisbert, Fina Girbés, Pepa Guardiola, Josep Franco, Vicent Borràs, Raquel Ricart, Isabel Ferrer Canet, Joanjo Garcia, Vicent Usó i Esperança Camps. Cada narració anirà dedicada a una contalla popular concreta: L'home del sac, El Gegant del romaní, Marieta, ja estic ací, Les dones d'aigua, Els bandolers, Els albats, Els donyets, La Quarantamaula, El geperut de Corbera, El misteri del palau i Peret i Marieta.

Els onze llibres aniran acompanyats d'un glossari amb la definició de les paraules menys conegudes, una secció explicativa que ampliarà la informació sobre les contalles, curiositats relacionades amb la història i recomanacions de llibres d'autors valencians.

La col·lecció de llibres va dirigida tant a lectors que ja estan habituats a llegir com als qui s'inicien en la lectura en valencià. Per això, els llibres contindran característiques tècniques específiques que facilitaran la comprensió lectora dels textos. El vocabulari serà senzill, la mida de la lletra serà gran i l'interlineat serà generós.

 

Noticias Alzira

La Ribera

TNR

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA