Logo
Imprimir esta página

Sueca se suma al World Paella Day

  • Sábado, 04 Agosto 2018 10:49
  • tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente

paella world dayEl pròxim dia 20 de setembre, coincidint amb la sega de l'arròs i uns dies després de la celebració de la final del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, es celebrarà per primera vegada el Dia Mundial de la Paella, un projecte que s'ha presentat este dijous, 2 d'agost, davant dels mitjans de comunicació. Amb esta iniciativa es pretén projectar la marca València i consolidar el nostre plat típic i més reconegut al mapa de la gastronomia mundial. Serà un dia per reivindicar internacionalment la paella com a patrimoni identificatiu de la cultura valenciana i posarà al mapa els camps d'arròs del parc natural de l'Albufera i la idiosincràsia, la forma de ser, de conviure i de compartir de les valencianes i valencians.

Vicent Baldoví, regidor titular del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, ha estat un dels membres de la comitiva de treball que ha engegat esta iniciativa. L'equip ha explicat que amb este reconeixement es pretén treballar de manera conjunta amb institucions, entitats i professionals del sector de la gastronomia per situar eixa data com una referència mundial i un dia en el qual la paella es convertisca en principal protagonista en totes les taules.

La jornada serà coneguda oficialment com a 'World Paella Day' i comptarà amb la seua pròpia etiqueta a les xarxes socials. La iniciativa, que ha sigut impulsada per una corporació d'entitats entre les quals figura l'Ajuntament de Sueca i el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, compta també amb la participació de l'Agència Valenciana de Turisme, Turisme València, l'Ajuntament de València, FEH, D.o Arròs de València, Wikipaella, Clubs de Caps de Cuina i Paella Today.

A l'acte va a assistir també el mestre paeller del Concurs, Jesús Melero, i el coordinador del certamen gastronòmic de Sueca, Josep Cortell, els quals destacaren els 58 anys que es porta des del Concurs, celebrant i donant veu a la Paella, dignificant i difonent la seua recepta original arreu del món. Així també, el consistori s'ha unit anteriorment a diferents iniciatives que han donat fruit en la promoció del nostre plat més reconegut. Juntament amb la marca d'arròs La Fallera i el presentador Eugeni Alemany, el consistori i el Concurs van promoure una campanya perquè la paella tinguera una emoticona a Whatsapp, una fita més aconseguida en este camí pel reconeixement del plat valencià per excel·lència.World Paella Day 2 FILEminimizer

Vicent Baldoví, el regidor competent del Concurs ha assegurat: "la paella és part essencial del nostre poble, una recepta que ens defineix, que conjumina tradició, cultura i excel·lència culinària. Este dia serà un reclam mundial per al nostre turisme gastronòmic, i ajudarà a què coneguen a tot arreu no sols la paella com a referència valenciana, sinó este raconet de l'Albufera, un enclavament únic i un poble ben acollidor com és Sueca".

El Dia Internacional de la Paella serà l'acte central de l'agenda d'activitats que ja s'organitzen al llarg del mes de setembre, com el concurs de Paelles de Sueca, el Congrés de la Paella, la festa de la sega de l'arròs, les Jornades de l'Arròs Made in CV, etc.

 

Noticias Gastronomía Sueca

La Ribera

TNR

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA