Tus Noticias de La Ribera

Carlet viu unes festes multitudinàries marcades per l’alta participació i la inestabilitat meteorològica

Revetla Disfresses-132 FILEminimizerLes Festes de Carlet es tancaren ahir amb la mateixa inestabilitat meteorològica amb què començaren, que va causar la suspensió del castell de focs d'artifici i la proposta de la comissió festera de fer una revetla més el pròxim dissabte. L'oratge sols ha provocat que se suspenguera el concert de Marta Sánchez; pel que fa a la resta, la comissió festera amb la col·laboració de l'Ajuntament de Carlet ha arbitrat mesures per tal que les festes es desenvoluparen amb la major normalitat possible tot i l'amenaça constant de l'oratge. La xifra rècord dels diners recollits en la subhasta de palcos ja feia previndre unes festes multitudinàries que han comptat no sols amb la participació de carletins i carletines sinó també de convidats que han viscut les festes de ple.

Els espectacles musicals han sigut la primera innovació introduïda en les festes de 2018. Unes festes que començaven divendres amb el concert de Seguridad Social que encetava la setmana festiva al recinte de les revetles la nit de plantada de palcos. Diumenge, l'Ajuntament de Carlet se sumava als actes festius organitzats pels Festers amb la celebració del 1r KAKIFEST a Carlet amb el concert de cinc grups valencians emergents que posaren Carlet en el mapa de festivals musicals. El reconeixement dels carletins i carletines que arreu del món mostren l'orgull carletí ha sigut un altre dels trets dominants de les festes. El pregó del científic de Carlet Bernat Sòria donava el tret d'eixida a la setmana festera que s'iniciava amb la suspensió, dilluns, de la presentació oficial de les festes i el concert de Marta Sánchez, un situació que es va remuntar traslladant a l'endemà la presentació oficial de les festes, abans del musical "A todo tren", que comptava amb la participació del ballarí carletí Josep López
Pel que fa als canvis d'ubicació, el pronòstic de l'oratge ha originat el trasllat de la discomòbil a l'Auditori municipal, davant la possibilitat que es mullaren els equips i d'altra banda, el trasllat de l'última nit de revetla des de la plaça Major al Mercat municipal, pel mateix motiu.Revetla Disfresses-248 FILEminimizer

Pel que fa als actes tradicionals de les festes, enguany han comptat amb una gran participació, des de les 40 cassoles d'arròs al forn, les prop de 500 jugadores de burro al Mercat, amb presència de les càmeres de la televisió autonòmica per a reflectir la singularitat d'este acte on participen diverses generacions de carletines, fins a la revetla del mantó de Manila amb 500 parelles lluint els tradicionals mantons en una desfilada que es va allargar per l'alta afluència de parelles participants. Enguany, a més, el divendres de festes, tant en la processó de santa Maria com en la nit del mantó de Manila, teníem la presència de la Fallera Major de València, Rocío Gil, acompanyada per la seua cort d'honor, de la qual forma part la carletina Laura Fabra, ambaixadora de les festes carletines, que va impulsar la visita de les màximes representants de les falles valencianes a un dels actes més tradicionals de Carlet i a les quals el públic va respondre amb una gran ovació.

 

Millores organitzatives.

Les Festes de 2018 també han aportat novetats en aspectes organitzatius, com és la realització de controls d'alcoholèmia als conductors de les carrosses de la cavalcada i del ral·li humorístic, la difusió de cartells informatius contra les agressions sexistes i contra l'abús de l'alcohol o la posada en marxa d'un servei de neteja especial en les zones ubicades al voltant dels punts neuràlgics de la festa, amb neteja de carrers amb aigua a pressió i desinfecció, per tal de combatre les males olors i la brutícia després de les nits de festa.

Des de la Regidoria de Festes, el seu responsable, Josep Mur, ha destacat "el bon treball dels festers i la coordinació amb l'Ajuntament que ha fet possible que s'haja anat treballant amb previsió per a solucionar tots els entrebancs i gaudir d'unes festes on s'ha posat molta cura per fer les millors festes possibles.» Per la seua banda, l'alcaldessa, Maria Josep Ortega, ha fet un bon balanç de la celebració de les festes: "unes festes que són de la gent, del poble i per al poble, amb tot el que això suposa. Han sigut unes festes diverses i integradores.»

 

 

Noticias Fiestas Carlet

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA