Tus Noticias de La Ribera

Diego Gómez: "El vot útil per al nou govern és el de Compromís"

Diego G. -3L'alcalde d'Alzira i candidat a l'alcaldia per Compromís per Alzira valora molt positivament la gestió realitzada els últims quatre anys i confia repetir.

A una setmana vista de les eleccions municipals conversem amb Diego Gómez, -Diego, com és conegut pels veïns i les veïnes-, que fa balanç de la seua gestió i anuncia nous projectes a dur a cap a la propera legislatura amb la intenció d'aconseguir una Alzira més amable, solidària, participativa.

-Per què cal votar Compromís per Alzira?.

Compromís ha sigut el timó de l'equip de govern i les nostres actuacions polítiques han estat dirigides a les persones. Hem gestionat eficaçment i d'una manera transparent i ens hem guanyat la confiança dels alzirenys. Tenim un nou equip de regidors i regidores preparat per a continuar, innovar i concloure alguns projectes pendents.

-Quin balanç fa de la seua gestió al front de l'ajuntament?.

El balanç de l'equip de governi, especialment de Compromís per Alzira,és molt positiu, tot i tenint en compte la situació deficitària que teníem en començar la legislatura. No sols hem sanejat l'economia sinó que hem augmentat la qualitat de vida del veïnat en tots els sentits (ambiental, urbanístic,social, cultural, esportiu...) amb la realització d'activitats lúdiques i festives com Art al Carrer, Nanofest, Biosfira, Somriu als parcs... que són molt participatives i que animen les famílies a eixir a les places, als carrers i als parcs.

Un dels exemples de la nostra voluntat d'aconseguir una ciutat més amable pensada per a les persones ha sigut la peatonalització del carrer Hort dels Frares i la nova urbanització del carrer Benito Pérez Galdós. Inicialment patírem una crítica destructiva per part de l'oposició però, una vegada acabades les obres, els alzirenys i els comerciants ens aplaudeixen ja que gaudeixen d'uns espais immillorable per a caminar, passejar i accedir còmodament a les botigues perquè hem impulsat el comerç de proximitat. Una altra gestió destacable ha sigut que hem potenciat els serveis socials i lluitat contra la violència masclista i qualsevol tipus de marginació. Hem fet polítiques inclusives.

-Com estan les arques municipals?.

Hem rebaixat el deute de 16 a 6 milions d'euros, és a dir, hem amortitzat 10 milions. Per altra banda hem rebaixat impostos i en la pròxima legislatura no els apujarem. També s'ha reduït notablement el pagament a proveïdors.

-Les polítiques de sostenibilitat i de lluita contra el canvi climàtic han sigut una prioritat per a Compromís?.

Sens dubte. Estem actuant, dins de les nostres possibilitats, per defensar el medi ambient i aturar el canvi climàtic. Hem aconseguit que Alzira mire al riu Xúquer, fent tasques de neteja del llit i dels voltants, hem construït un mirador del Xúquer, un port de piragües i una zona verda i esportiva fantàstica. Zones adaptades per a animals i per a picnic. Tenim molt avançat el circuït de l'Anell Verd que envolta la ciutat, així com augmentat els quilòmetres del carril bici. Hem d'afegir les obres de la Via Verda de la Barraca d'Aigües Vives. També hem substituït l'antic camp de tir per un mirador a la Casella i millorat camins rurals.

-Quins altres projectes destacaria de la gestió municipal?.

En l'àrea d'esports s'ha fet un gran treball, sobre tot amb els clubs i la creació de la ciutat esportiva. Estem en una fase avançada en la construcció de la nova comissaria de policia i l'acabament del casal jove.

Considerem que l'obra de la qual estem més satisfet ha sigut el canal de les Basses. Aquesta obra ha evitat les inundacions en aquesta zona d'Alzira i ha suposat una gran tranquil•litat per al veïnat afectat. Així i tot, malauradament, un representant del PP va tenir l'ocurrència de manifestat que per culpa del canal s'inunda Alzira. Cal recordar que, quan ell estava al govern anterior, no va fer res de bo però sí que va autoritzar unes obres urbanístiques que han taponat barrancs. En la propera legislatura tenim previst fer la segona fase del canal per assegurar que els barris de Les Basses i el de l'Alquenència no s'inunden.

-Quin altres projectes de futur destacaria?.

Sens dubte, la segona fase del canal interceptor de les Basses, finalitzar el casal jove, posar en marxa la zona d'emergències del baix Torretxó amb la nova Comissaria de Policia Local i construir un nou Parc de Bombers, una nova escola d'educands i seu social per a la Societat Musical, finalitzar l'Anell Verd i la Via Verda, reivindicar la connexió d'Alzira amb l'AP-7, nous carrils bici... tot sense augmentar els impostos.

-Molts projectes, no?.

Sí, i encara en queden més com són la celebració a Alzira de la Trobada de centres d'ensenyament en valencià de la Ribera, potenciar els Premis Ciutat d'Alzira, el seguiment de la construcció del nou Palau de Justícia, la potenciació dels dos Patrimonis de la Humanitat (Falles i Tamborada) junt a la Setmana Santa i altres festes de la ciutat. També habilitarem un nou Espai per a la Diversitat i Igualtat i exigirem les obres del nou institut Rei en Jaume i la remodelació de l'IES José María Parra.

-Quin és el seu pronòstic de les eleccions municipals?.

M'agradaria que votara tot el poble, això és un símptoma de democràcia. El poble és sobirà i sap el que vota. La gent de Compromís per Alzira, estem molt satisfets dels resultats locals en les eleccions autonòmiques i esperem augmentar els vots. Estem rebent moltes felicitacions i això ens anima a continuar perquè som la clau de futur. Estem disposats a governar amb aquells altres partits d'esquerres que vulguen compartir les nostres propostes.

 

Noticias Política

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA