Tus Noticias de La Ribera

Festes Carlet 2019: Per unes festes distingides

F CA FILEminimizerCarlet es prepara per a viure les seues Festes Majors a partir del pròxim divendres 6 de setembre amb la tradicional plantà de palcos a la plaça Major. Unes festes que enguany organitza l'Ajuntament de Carlet i que tindran com a pregonera a l'actriu carletina Lola Moltó, que simbolitza l'homenatge que les Festes li reten al teatre El Siglo, un teatre que enguany complix 130 anys i que és el referent del llibre de festes i d'algunes de les activitats festives.

La programació festiva seguirà la dinàmica d'altres anys amb els actes més populars com el joc del burro, el concurs d'arròs al forn, la revetla del mantó de Manila, la tradicional plantà de palcos amb la participació enguany de la Década prodigiosa i l'actuació de Pep el Botifarra en la presentació de festes, a més de la Cavalcada amb les tradicionals carrosses de paperet carletines.

Cavalcada més cap i menys alcohol
Pel que fa a la cavalcada, l'Ajuntament de Carlet continua apostant per revitalitzar este acte i a més de les subvencions a les carrosses que hi participen i els premis, ha establit com a novetat unamenció especial a la carrossa o comparsa 0'0. Esta menció s'atorgarà amb l'objectiu de conscienciar per evitar l'abús d'alcohol en la Cavalcada i per tal de millorar la imatge pública de la cavalcada de les Festes Majors. El guardó simbòlic serà per a la comparsa o carrossa que presente una imatge cota zero d'alcohol durant el recorregut de la Cavalcada, una distinció que estarà valorada en 250 €, i que NO serà acumulable als premis tradicionals.

D'altra banda, i igual que l'any passat, l'Ajuntament de Carlet i la policia local posaran mesures per tal de controlar el consum d'alcohol dels conductors dels vehicles de les carrosses. Es tracta d'una mesura preventiva per tal de garantir la seguretat tant del veïnat que participa en la Cavalcada com de la gent que ho veu des del carrer, i evitar qualsevol incident.

Carlet diu Sí a unes festes lliures d'agressions sexistes
Una de les apostes fermes de l'Ajuntament en estes festes és aconseguir unes Festes lliures d'agressions sexistes, per això les Festes Majors seran el tret d'eixida d'una nova campanya que dona continuïtat a les anteriors i que aposta perquè les activitats festives carletines servisquen per a sensibilitzar i conscienciar, a més de la intervenció directa si és necessària. D'una banda, les Festes Majors comptaran per primera vegada amb un punt violeta atés per professionals i persones voluntàries els dies de més afluència de gent com són els dies 7, 13 i 14 al voltant de la zona de l'Auditori. D'altra banda, la campanya de conscienciació No és no, arribarà a tots els llocs on hi haja festa: polseres, adhesius i gots reutilitzables seran l'instrument que aportarà informació per unes festes segures per a tots i per a totes. Els gots reutilitzables es distribuiran en les distintes zones de festa, tant als palcos com als «casetons» de festes.

Carlet per la convivència
Una de les novetats de les Festes d'enguany és la unificació de l'espai de la discomòbil i els «casetons» en un mateix espai. Ambdós activitats adreçades als més jóvens compartien fins ara espais adjacents però separats, amb la nova proposta aprovada per la junta de portaveus de tots els grups polítics de l'Ajuntament de Carlet: Compromís, PSPV-PSOE i Partit Popular, es crea una macrozona a l'Albereda. Es tracta de crear un espai semblant a la plaça Major on palcos i orquestra compartixen espai. Discomòbil i «casetons» mantindran el mateix horari i compartiran el mateix espai destinat per a la gent més jove, seguint el model que s'establix en la macrodiscomòbil que enceta les festes el dissabte 7 de setembre.

 

Noticias Fiestas Carlet

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA