Tus Noticias de La Ribera

Catadau consolida el Concurs d'Arròs amb Fesols i Naps amb la II Edició aquest diumenge

presentacio Catadau 2019  FILEminimizerEl proper diumengedia 6 d'octubre, la Plaça Bosch Marín i l'Avinguda Santa Bàrbara seran el marc incomparable de la celebració de la segona edició del concurs gastronòmic que recupera el tradicional plat de la cuina valenciana de l'Arròs amb Fesols i Naps organitzat per l'Ajuntament de Catadau, per mitjà de la regidoria de festes i Tus Noticias de la Ribera, amb la col•laboració de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València.

Vint-i-quatre establiments gastronòmics de la Comunitat Valenciana hi han confirmat la seua participació al concurs que arrancarà a les 10:00 hores, després de l'arribada dels cuiners i els seus ajudants i el tradicional sorteig dels llocs en els quals s'ubicaran els mateixos.

La finalitat del Concurs és la implantació d'unes normes de màxima qualitat en la restauració, així com una major divulgació i reconeixement de l'Arròs amb Fesols i Naps a escala nacional. A aquest efectes, els participants en el Concurs que incloguen en la carta dels seus restaurants l'Arròs amb Fesols i Naps, hauran d'elaborar-la d'acord amb la recepta tradicional d'aquest.

Els participants rebran els productes per a l'elaboració d'un total de quinze racions. El Jurat, format per personalitats del món de la cuina i la gastronomia, decidirà els tres premis del concurs i que estaran dotats amb 500, 300 i 200 euros en metàl•lic respectivament.

Han confirmat la seua presencia els restaurants: Bon Estar i Hanoo de València, BonAire del Palmar (guanyador de la primera edició), Ronghua de Mislata, Benavent i Picanterra de Cullera, Hotel Lluna i Ca Tomàs d'Alzira, L'Alfàbega d'Alginet, Ca Agustí i Salones Cancela de Sueca, Mesón Tous de Tous, Casino d'Alfarp; Ca Ladio, Tabick Lounge , Ca Llorens i Ros Estudio de Llombai, Los Botijos de Bicorp, Catering Ayre d'Alfafar, Mar & Lo de Catadau, Ribera de Carcaixent, La Orza de Xiva i Chef Amadeo i La Brasileña de Gandia.

Entre els patrocinadors del concurs s'hi troben Arròs La Tartana, Industrias Belseher, Azafran Desbrín, Torcal Carnicerías, La Granja Rinya, Gallina Blanca, Avocity, Almazara Molino del Motrotón, Dicost, Forn María, E.S. Santa Bárbara, Agrícola de Catadau i Forn Canet.

 

 

Entrevistes:

Aquest diumenge 6 d'octubre tindrà lloc la II Edició del Concurs d'Arròs amb Fesols i Naps Vila de Catadau. L'alcalde de la població, Hèctor Roig ens comentava els detalls:

-Hèctor, ja estan tots els preparatius a punt per a la II edició del Concurs d'Arròs amb Fesols i Naps Vila de Catadau?

-Encara que aquest tema el porta la regidora de festes Berta Esteve, però com alcalde estic molt content que es celebre aquesta II edició, que consolida d'alguna forma el concurs gastronòmic que ens ajuda a promocionar el poble i que reunirà a vora 25 restaurants valencians de les comarques de l´Horta, La Ribera i La Safor. Esperem que ens visiteu i que siga un èxit com ja fou l'any passat en la primera edició.

- Perquè l'arròs amb Fesols i Naps és un plat contundent i fantàstic per aquesta època de l'any i en moltes cases sempre s'ha fet....

-La veritat és que jo sóc molt jove, tinc 28 anys, i sóc un enamorat dels arrossos, i especialment tinc predilecció per l'arròs al forn, però m'agraden tots els arrossos entre ells el de Fesols i Naps o la paella. Aquest concurs també té l'objectiu de tornar a visibilitzar els plats de tota la vida, i que al final és amb el producte de proximitat, la forma de menjar més sana, amb productes de la carnisseria i la verduleria del poble, i deixar de costat els aliments processats que ens intoxiquen per dins.

-La cuina mediterrània és la més sana del món i utilitza els nostres productes de la terra....

-Sí, som l'enveja de tota Europa i bona part del món occidental pel nostre oli d'oliva i de tots els vegetals que tenim, per exemple la verdura i la fruita de temporada.

-Caldrà recomanar als restaurants que guisen més aquest plat...

Si és una cosa en el que estem treballant tots, pel plat de calent de tota la vida. Però als restaurants estem veguen que tornen els plats i guisats de tota la vida, als arrossos, els llegums, les carns i les verdures... en lloc dels plats combinats més internacionals.

-Finalment caldrà convidar a tots a què vinguen diumenge a Catadau..

-Així és. Que ens visiten diumenge, que trobaran una gran festa gastronòmica en la qual els restaurants guisaran el nostre plat, cadascun amb el seu toc personal. I que també vinguen dissabte, dia 5, al concert de les colles de dolçaina i tabal i el dia 8 a la Processó Cívica del 9 d'octubre, on posarem una corona de llorer al Rei Jaume I, música, dansa i correfocs per donar a conéixer la nostra cultura, que és única a Espanya i Europa.

 

Berta Esteve , regidora de festes de l'Ajuntament de Catadauésl'organitzadora del concursjuntambTusNoticias de la Ribera.

-Aquest diumenge 6 d'octubre es consolida el concurs amb la segona edició...
-Així és. La veritat és que l'any passat tinguérem molt d'èxit. Crec que foren 20 restaurant de renom i enguany superarem eixa xifraamb 24 o 25 restauradors. Això demostra que és un bon concurs i bona proposta de cara al futur d'un plat valencià com l'arròs amb Fesols i Naps.

-La gent quan va a un lloc vol conéixer els plats típics i aquest concurs promociona el plat i promociona també a Catadau...

-A mi realment em va estranyar molt el ressò que va tindre el primer concurs als mitjans de comunicació. El vam promocionar, però no va ser una cosa massiva, per a vindre tanta gent a veure'l de fora. Em va recordar als concursos ja consolidats de plats com la Paella, el Putxero, la Fideuà o l'Arròs del Senyoret, entre altres. I ara també quan la gent pensa en l'arròs amb Fesols i Naps, ho fa amb Catadau.

-Es fa sobretot per a promocionar el plat i la ciutat...

-Som varis els implicats en el projecte. Organitzem l'Ajuntament de Catadau i Tus Noticias de la Ribera, però col•laboren Generalitat Valenciana i la Diputació de València a més de diverses empreses del poble. I associem la festa al 9 d'octubre, amb diversos actes programats per al dissabte i per al dia 8.

-L'emplaçament és de nou la Plaça Bosch Marí i voltants..

-La Plaça és on fem el dinar. El concurs es fa a l'Avinguda Santa Bàrbara principal via de comunicació del poble. Crec que el marc és l'adequat.

-I qui col•labora més?

-Hi ha patrocinadors com arròs La Tartana, els utensilis de Belseher, Safrà Desbrín, i empreses del poble com la Granja Rinya, carnisseries i verduleries del nostre poble. Agraïsc la col•laboració dels festers i festeres joves que també faran una disco-mòbil.  ´Ajuntament ha posat tiquets a la venda per al dinar i és faran arrossos apostes.

-Que diria a la gent perquè vinga a Catadau aquest diumenge?

-Als del poble els anime a gaudir de la festa i als de fora que som un poble acollidor, que tenim varis restaurants al poble i que també poden gaudir quan vulguen de la seua gastronomia. I que també no es perden els actes del 9 d'octubre. El dia 8 amb el Grup Cultural La Lluna i l'escola de danses, tindrem correfocs, dolçaines, la moixeranga de Carlet i altres. Esteu tots convidats a vindre i gaudir amb nosaltres.

 

Noticias Catadau

La Ribera 

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA